25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο καλός στρατιώτης Μίλαν

Αν δεν υπήρχε αυτή η εντελώς άκαιρη και αχρείαστη απαγόρευση δηλώσεων που έχει επιβάλει η ΚΑΕ ΑΕΚ στους παίκτες της (για κάποιο λόγο, μάλιστα, που δεν είναι πολύ ξεκάθαρος και σε κάθε περίπτωση έχει... ξεχαστεί!), δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο. Θα έδινα το λόγο στον Μίλαν Μιλόσεβιτς και θα μετέφερα τα λόγια του στο διαδίκτυο. Να μας τα πει αυτός. Διότι αυτός είναι το κλειδί της ιστορικής νίκης που πέτυχε η ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

Έκανε μεγάλο παιχνίδι ο Βόσνιος. Ως "τριάρι" ποστάροντας τον Ρίβερς, ως "τεσσάρι" μαρκάροντας τον Σίνγκλετον, σκόραρε 14 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ, μάζεψε 6 ριμπάουντ και... σκαμπίλισε την μπάλα προς τα χέρια συμπαικτών του περίπου άλλες τόσες φορές, έκανε τα πάντα. Έδωσε τα πάντα. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησε αλλαγή, διότι δεν μπορούσε να ανασάνει. Και ήταν καταλύτης για έναν πολύ απλό λόγο: επειδή διαθέτει πολύ καλά αθλητικά προσόντα.

Ο Μιλόσεβιτς δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Τεχνικά έχει πολλές ατέλειες και χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά πράγματα για να μπορέσει να αποκτήσει διάρκεια στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι όμως αθλητικός. Έχει δύναμη, τρέχει και πηδάει ψηλά. Είναι από τους λίγους παίκτες που διαθέτει η ΑΕΚ, οι οποίοι μπορούν να τα βάλουν με τους δυνατούς και αθλητικούς Αμερικανούς που έχει ο Παναθηναϊκός. Αυτό έκανε την Κυριακή το βράδυ. Γι' αυτό ο Μανωλόπουλος τον χρησιμοποίησε ως πασπαρτού στις θέσεις των φόργουορντ. Από τη στιγμή που ανταποκρίθηκε, η Ένωση είχε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη. Ειδικά από τη στιγμή που και ο άλλος αθλητικός ψηλός της, ο Ελονού, ήταν επίσης εξαιρετικός, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιλόσεβιτς έλειπε και από τα δύο παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ ως γηπεδούχος και έχασε από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο. Σε αυτή την ΑΕΚ και με δεδομένο το πώς παίζεται το μπάσκετ σήμερα, ο Μιλόσεβιτς είναι μεγάλη απώλεια. Η απόδοσή του στον δεύτερο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ του χρόνου για να φτιάξει την ομάδα της...

Υ.Γ. Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω με όσα έγραψε και ο Μενέλαος Σεβαστιάδης για... ξόρκια και τσακμάκια. Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού η ΑΕΚ πέταξε τη μαϊμού από τον ώμο της και απαλλαγμένη από αυτό το βάρος μπορεί να προχωρήσει. Τώρα μάλιστα το πιστεύει ότι μπορεί...

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ