24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Καλάθης 9ος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκα

Με τον Νικ Καλάθη σε ρόλο “ορχήστρας”, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη που τόσο χρειαζόταν επί της ΤΣΣΚΑ. Ο διεθνής γκαρντ πέραν όλων αυτών που καταγράφηκαν στη στατιστική του, έφτασε και σε δύο ακόμη ατομικά επιτεύγματα.

 


Με τις 10 ασίστ που είχε απόψε, έφτασε τις 841 στην Ευρωλίγκα και έγινε ο 9ος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης αφού ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο που είχε 834. Δεν θα αργήσει καθόλου δε, να βρεθεί και στην 8η θέση της λίστας αφού μπροστά του πια είναι ο Νίκος Ζήσης που απέχει μόνο 44 ασίστ, έχοντας 885.

 


Ακόμη ο Καλάθης με τους 14 πόντους που είχε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, μετά τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Γκιστ που ξεπέρασε τους 1.500.

 


Πέραν του Καλάθη, βέβαια ο Παναθηναϊκός είχε και άλλους πρωταγωνιστές και ένας από αυτούς ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Ευρωλίγκα με τους 17 πόντους που σημείωσε. Τόσους είχε ως παίκτης του Ολυμπιακού τον περασμένο Μάρτιο κόντρα στην Εφές.

 


O Τζέιμς Γκιστ με τις πέντε εύστοχες βολές του, έφτασε τις 261 με τον Παναθηναϊκό και προσπερνώντας τον Κώστα Τσαρτσαρή που είχε 260, έγινε ο 4ος της αντίστοιχης λίστας.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ