22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Καλάθης 3ος «κλέφτης» στην ιστορία του ΠΑΟ

Δεν είναι παρήγορο για τον ίδιο ή τον Παναθηναϊκό όμως έχει την ιστορική ή έστω στατιστική αξία του. Με τα δύο κλεψίματα που έκανε ο Νικ Καλάθης στον 3ο τελικό των πλέι οφ έγινε ο 3ος «κλέφτης» στην ιστορία των «πράσινων» στην Basket League. Έφτασε τα 220 και ξεπέρασε κατά ένα τον Μάικ Μπατίστ.

 

Ο αγώνας του ΣΕΦ ανέδειξε και άλλα ατομικά επιτεύγματα για τους παίκτες του Παναθηναϊκού…

 

Ο Τζέιμς Γκιστ είναι πλέον 6ος στη λίστα των ξένων παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 127 και προσπέρασε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Αμερικανός όμως άφησε πίσω του τον Σέρβο και στη λίστα των ξένων παικτών του «τριφυλλιού» με τα περισσότερο κλεψίματα. Κάνοντας ένα, έφτασε τα 108 έναντι 107 του Μποντιρόγκα και ανέβηκε στην 5η θέση αυτής της κατηγορίας.

 

Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε στο ΣΕΦ, ο Κρις Σίνγκλετον έγινε ο 20ός ξένος στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε τα 200. Παράλληλα με τα τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 58 και ανέβηκε στην 22η θέση της αντίστοιχης λίστα των ξένων των «πράσινων» αφήνοντας πίσω του τον Τζον Αμίτσι (54).

 

Τις 500 εύστοχες βολές ξεπέρασε ο Νίκος Παππάς. Έχοντας 2/2 μετράει πλέον 501/620 (80,8%).

 

Ο Αντώνης Φώτσης συμπλήρωσε 350 ματς στην κατηγορία και ανέβηκε στη 18η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Κούβελα. Στην 45η θέση της ίδιας λίστας είναι πλέον ο Γιάννης Μπουρούσης με 295 παιχνίδια, ένα περισσότερο από τον Γιώργο Τσιάρα.

 

Στην πρώτη 20άδα των ξένων παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην ιστορία του Παναθηναϊκού (από το 1992) μπήκε ο Κέι Σι Ρίβερς. Έχοντας δύο χθες (2/7), έφτασε τα 48 ξεπέρασε τους Μάικ Μπατίστ και Γιάνις Μπλουμς που είχαν από 47 ενώ «έπιασε» στη 19η θέση τον Ει Τζέι Σλότερ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ