25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Καλάθης 2ος «κλέφτης» στην πράσινη ιστορία

Είναι ασφαλώς μεγάλο το επίτευγμα του Παναθηναϊκού. Νίκησε τον Ολυμπιακό με τον Νικ Καλάθη μακριά από τον καλό εαυτό του. Όχι όμως μακριά και από τα ρεκόρ. Ο διεθνής γκαρντ έφυγε με ένα ξεχωριστό επίτευγμα από το ΣΕΦ αφού με τα δύο κλεψίματα που έκανε έγινε ο 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

 

Ο Καλάθης έφτασε τα 164 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ που στα 10 χρόνια που φόρεσε τα πράσινα, έκανε 162 κλεψίματα. Όσο για την κορυφή της λίστας; Είναι απαγορευμένος καρπός για τον Καλάθη αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 434 κλεψίματα.

 

Ακόμη ο Καλάθης με τα τρία εύστοχα δίποντα που είχε σήμερα, έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» στην Ευρωλίγκα, που ξεπέρασε τα 300.

 

Στην 6η θέση της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα (από το 2000) είναι πλέον ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έπαιξε στη διοργάνωση με τα πράσινα για 120ή φορά κι άφησε πίσω του τον Νίκο Χατζηβρέττα που στην 6ετία 2003-2009 μέτρησε 119 συμμετοχές.

 

Στη 12η θέση της ίδιας λίστας είναι πλέον ο Νίκος Παππάς. Ο διεθνής γκαρντ έπαιξε για 75η φορά με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση κι άφησε πίσω του τον Γιώργο Καλαϊτζή.

 

Για τον Γκιστ η βραδιά επεφύλασσε ένα ακόμη ξεχωριστό επίτευγμα. Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο 5ο παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση που ξεπέρασε τα 500.

 

Στην 8η θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ της πράσινης ιστορίας ανέβηκε ο Κρις Σίνγκλετον. Μαζεύοντας έξι ριμπάουντ σήμερα, έφτασε τα 236 και προσπέρασε τον Γιόνας Ματσιούλις.

 

Ο Κέι Σι Ρίβερς από την πλευρά του, με τα πέντε ριμπάουντ που είχε στο ΣΕΦ έγινε ο 35ος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό (έχει 104).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ