25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Καλάθης 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Η νίκη επί του Λαυρίου πέρασε από «χίλια, μύρια κύματα» για τον Παναθηναϊκό χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ αλλά ξέχωρα από τα πολλά, ομαδικά στατιστικά γεγονότα που προέκυψαν από αυτό το σπουδαίο παιχνίδι, δημιουργήθηκαν και κάποια ατομικά ρεκόρ.

 

Σημαντικότερο όλων, αυτό του Νικ Καλάθη που πέραν του «double-double» στο οποίο έφτασε με τους 21 πόντους και τις 10 ασίστ, έφτασε και σε ένα επίτευγμα με ιστορική χροιά. Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα έγινε ο 2ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη Stoiximan.gr Basket League. Ο Καλάθης έφτασε τα 245 κλεψίματα και ξεπέρασε τον Φραγκίσκο Αλβέρτη που από το 1992 ως το 2008 έκανε 244.

 

Η κορυφή μοιάζει όπως άπιαστος στόχος αφού εκεί βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 559 κλεψίματα.

 

Ακόμη χθες ο MVP του περσινού Πρωταθλήματος, έγινε ο 8ος αμυντικός ριμπάουντερ στην ιστορία του «τριφυλλιού» στην κατηγορία. Με τα πέντε που μάζεψε, έφτασε τα 490 και ξεπέρασε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που παίζοντας με τα πράσινα από το 1998 ως το 2002, είχε 485 αμυντικά ριμπάουντ.

 

Επιπλέον ο Καλάθης με τα έξι ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 600 στην κατηγορία.

 

Ακόμη χθες…

 

*Ο Τζέιμς Γκιστ μπήκε στην πρώτη 10άδα των παικτών του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ. Είχε έξι κόντρα στο Λαύριο, έφτασε τα 188 και άφησε πίσω του τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (184).

 

*Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ένας από τους οχτώ παίκτες του Παναθηναϊκού που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 με τους οποίους ξεπέρασε τους 1.500 στη Stoiximan.gr Basket League.

 

*50 ματς συμπλήρωσε στο ελληνικό Πρωτάθλημα ο Κένι Γκάμπριελ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ