25.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Καλάθης στο ΤΟΡ5 των “κλεφτών” της Ευρωλίγκας

Μία ακόμη μέρα στο γραφείο, μία ακόμη εμφάνιση με “γεμάτη” στατιστική. Πέραν των 11 πόντων, των 12 ασίστ και των έξι ριμπάουντ, ο Νικ Καλάθης έκλεψε τέσσερις φορές την μπάλα στο χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια. Με αυτά έφτασε σε ένα ξεχωριστό ατομικό επίτευγμα, καθώς μπήκε στην πρώτη πεντάδα των “κλεφτών” στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

 


Ο αρχηγός των “πράσινων” έφτασε τα 256 κλεψίματα καριέρας στη διοργάνωση κι “έπιασε” στην 5η θέση της λίστας, τον Ρούντι Φερνάντεζ. Το έκανε μάλιστα έχοντας 34 παιχνίδια λιγότερα από τον Ισπανό (177 έναντι 211). Λογικά στη διάρκεια της κανονικής περιόδου μάλιστα, ο Καλάθης θα “σκαρφαλώσει” και στην 4η θέση της λίστας αφού ο Τζιανλούκα Μπαζίλε απέχει μόνο πέντε κλεψίματα (261).

 

Ο Καλάθης όμως έφτασε σε ένα ακόμη επίτευγμα με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα που είχε στο χθεσινό και δεδομένου ότι ο Τζέιμς Γκιστ έμεινε χωρίς καλάθι, τον ξεπέρασε και έγινε ο 2ος της σχετικής, "πράσινης", ιστορικής λίστας. Ο Καλάθης μετράει πλέον 518 εύστοχα δίποντα έναντι 517 του Αμερικανού.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 


*Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 50% στις βολές (8/16), στη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 8/14 (57,14%) που είχε κόντρα στην Μπάγερν. Αρνητικό ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια του, είναι και τα 15 λάθη αφού είχε 14 επίσης στο παιχνίδι με τους Γερμανούς. Από αυτά μάλιστα η Μπασκόνια πήρε 22 πόντους, τους περισσότερους από κάθε άλλον αντίπαλο των “πράσινων” στις 27 αγωνιστικές. Το προηγούμενο μεγαλύτερο παθητικό του Παναθηναϊκού από τα λάθη του, ήταν εκείνο των 21 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις.

 


*Η ομάδα του Πιτίνο μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι με το 26-10 της πρώτης περιόδου. Το παθητικό των 10 πόντων συνιστά ισοφάριση της καλύτερης αμυντικής επίδοσης της στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς 10 είχε δεχτεί και στην πρώτη περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα.

 


*Τα δεδομένα μετά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο άλλαξαν στην τρίτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να μένει στους οχτώ πόντους, επίδοση που συνιστά επίσης αρνητικό ρεκόρ των εντός έδρας αγώνων του αφού δεν είχε πέσει κάτω από τους 12 (στην πρώτη περίοδο με τη Φενέρμπαχτσε).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ