21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Καλάθης στη λίστα των “500άρηδων”

Χωρίς να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης του, ο Νικ Καλάθης ήταν και στην Ποντγκόριτσα ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού όπως δείχνουν και οι 21 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ σε μία ξεχωριστή ατομική επίδοση. Με τα τέσσερα ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 500 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Ο Καλάθης έγινε ο 6ος παίκτης στην “πράσινη” ιστορία στη διοργάνωση που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό.

 


Με τη μία ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Τζέιμς Γκιστ έφτασε τα 171 στη διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό και έγινε ο 6ος πασέρ στην ιστορία του αφού ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή (170).

 


Σε σημαντικό επίτευγμα μέσα από την ίδια λίστα, έφτασε και ο Νίκος Παππάς. Μοιράζοντας δύο ασίστ χθες, ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 126 και μπήκε στην κορυφαία 10άδα της ιστορίας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, προσπερνώντας τον Μάικ Τζέιμς (124).

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε το χειρότερο, επιθετικά, παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα κάτι που φαίνεται και από τους 72 πόντους του που είναι η χαμηλότερη επίδοση του δεδομένου ότι η προηγούμενη ήταν εκείνη των 79 στο Μόναχο.

 


Οι “πράσινοι” με τους 13 πόντους της δεύτερης περιόδου ισοφάρισαν τη χειρότερη επίδοση των πέντε αγώνων τους αφού 13 είχαν και στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού με τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας.

 


Τα επιθετικά ριμπάουντ των Μαυροβούνιων, λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στον Παναθηναϊκό όπως δείχνει και το επιμέρους σκορ του 7-15. Οι επτά πόντοι είναι οι λιγότεροι που πήρε από δεύτερες επιθέσεις στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της διοργάνωσης όμως το πιο σημαντικό είναι ότι για τέταρτη φορά το πρόσημο στο σκορ από επιθετικά ριμπάουντ ήταν αρνητικό. Αυτό δεν έγινε μόνο κόντρα στη Μακάμπι (15-6).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ