22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Καλάθης «ντύθηκε» ξανά σκόρερ

Όπως στον 1ο ημιτελικό έτσι και στον 3ο ο Νικ Καλάθης ηγήθηκε του Παναθηναϊκού βελτιώνοντας για δεύτερη φορά στη διάρκεια αυτής της σειράς το ρεκόρ καριέρας του αφού σημείωσε 26 πόντους –είχε 23 στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Παράλληλα έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ εντός παιδιάς (10).

 

Τρία ατομικά επιτεύγματα προέκυψαν για τον Γιάννη Μπουρούση που έγινε 48ος σε αγώνες στην Basket League φτάνοντας τους 291 και ξεπερνώντας τους Κώστα Καϊμακόγλου και Μιχάλη Κακιούζη. Ακόμη με τους οχτώ πόντους του, έφτασε τους 2.528 και ανέβηκε στην 41η θέση προσπερνώντας τους Χρήστο Χαρίση και Νίκο Βετούλα. Τέλος με το ένα επιθετικό ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 560 και είναι πλέον ο 9ος της σχετικής λίστας στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω του τον Έρικ Μικ.

 

Ο Τζέιμς Γκιστ με το 123ο του παιχνίδι, «έπιασε» στην 39η θέση της λίστας των ξένων του ελληνικού Πρωταθλήματος τον Μίτσελ Ουίγκινς.

 

Ο Κρις Σίνγκλετον είναι πλέον 40ός στη λίστα των ξένων σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Basket League. Έφτασε τους 312 με τους οχτώ σημερινούς και προσπέρασε τον Ραμούνας Σισκάουσκας (308). Παράλληλα έγινε ο 23ος ξένος παίκτης στην ιστορία των «πράσινων» που έφτασε τα 50 επιθετικά ριμπάουντ.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Ο Παναθηναϊκός κάνει λάθη με πολύ μικρή συχνότητα σε αυτή τη σειρά, έμεινε και στο 3ο ματς σε μονοψήφιο αριθμό (7) και μετράει μόλις 19 αθροιστικά και στα τρία.

 

Με τον Τζέιμς Γκιστ, που πριν το σημερινό ματς είχε 66,6% ποσοστό καριέρας, να έχει 1/8 βολές, ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε τη χειρότερη φετινή επίδοση του. Είχε 14/29 και αυτό το 48,27% είναι το χαμηλότερο ποσοστό του αφού το προηγούμενο ήταν το 52,38% που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας (11/21). Ήταν η πρώτη φορά τουλάχιστον στην τελευταία τριετία, που οι «πράσινοι» σούταραν με ποσοστό μικρότερο του 50% στις βολές.

 

Αρνητικό ρεκόρ για τα παιχνίδια του ως γηπεδούχος είναι για τον Παναθηναϊκό και τα πέντε κλεψίματα που έκανε σήμερα. Είχε από έξι στα ματς με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο.

 

Μόνο τρεις ομάδες που επισκέφτηκαν τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο, έφτασαν σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων. Αυτό το έκανε η ΑΕΚ και στα δύο ματς της σειράς που ήταν τυπικά φιλοξενούμενη του. Τα 30 όμως τρίποντα που επιχείρησε σήμερα (10/30) είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταξύ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ –τον ίδιο είχε και ο Κόροιβος (12/30).

 

 

Ρεκόρ για Σάκοτα και Μιλόσεβιτς

 

Ο Ντούσαν Σάκοτα ισοφάρισε τη φετινή καλύτερη επίδοση του με τα επτά ριμπάουντ –τόσα είχε στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό- και έφτασε ένα ριμπάουντ μακριά από την ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης της καριέρας του αφού είχε οχτώ στο εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα της σεζόν 2014-15.

 

Τέσσερα από τα επτά ριμπάουντ του Σάκοτα, ήρθαν στην άμυνα και με αυτά έφτασε τα 188 με την ΑΕΚ για να μπει στην πρώτη 15άδα της ιστορίας της, αφήνοντας πίσω στα 187 τον Μάρτιν Μιούρσεπ.

 

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε ένα τρίποντο, έφτασε τα 50 και μπήκε στην πρώτη 10άδα των ξένων της «Ένωσης» ξεπερνώντας τον Ρόντρικ Μπλέικνι που έπαιξε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2002-03 και είχε 49.

 

Ο 34ος σκόρερ την ιστορία της Basket League έγινε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τους 13 πόντους του. Έφτασε τους 2.761 και άφησε πίσω τους στους 2.752 τον Μπακ Τζόνσον.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Η ΑΕΚ έχασε το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν δέχτηκε 30 πόντους. Είναι η χειρότερη φετινή επίδοση της καθώς η προηγούμενη ήταν εκείνη των 29 πόντων που δέχτηκε στην 3η περίοδο του εκτός έδρας παιχνιδιού της με το Λαύριο.

 

Η ΑΕΚ έμεινε για μόλις 5η φορά. στα 31 παιχνίδια που έδωσε φέτος στην Basket League, στα δύο κλεψίματα –η χειρότερη φετινή επίδοση της- και 4η φορά χωρίς τάπα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ