15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Καλάθης κορυφαίος πασέρ και… με τη βούλα

Το διαρκές “πάρε-βάλε” του Νικ Καλάθη προς τους συμπαίκτες του χθες στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε ως αποτέλεσμα ένα ακόμη ξεχωριστό επίτευγμα για τον διεθνή γκαρντ. Με τις εννιά ασίστ που μοίρασε έγινε ο 6ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο άσος του Παναθηναϊκού έφτασε τις 983 ασίστ, αφήνοντας πίσω του τον Άγγελο Κορωνιό που είχε 975 στα χρόνια της Basket League, από το 1992-93.

 


Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του Καλάθη; Είναι προφανώς θέμα 2-3 παιχνιδιών το να φτάσει τις 1.000 ασίστ στην κατηγορία αφού απέχει 17 πάσες από αυτό το επίτευγμα ενώ είναι επίσης θέμα χρόνου να “σκαρφαλώσει” άλλες δύο θέσεις στην ίδια λίστα και να γίνει ο 4ος πασέρ της κατηγορίας αφού απέχει 41 ασίστ από την 5η θέση (ο Γιώργος Σιγάλας έχει 1.024) και 110 από την 4η (ο Νίκος Βετούλας έχει 1.093). Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

 


Αφού προσπεράσει Σιγάλα και Βετούλα, ο Καλάθης θα έχει μπροστά του δύο... κινούμενους στόχους αφού τόσο ο 3ος της λίστας Βασίλης Ξανθόπουλος (έχει 1.115 ασίστ) όσο και ο Βασίλης Σπανούλης (έχει 2.129) παραμένουν ενεργοί. Βέβαια ο πρώτος έχει μείνει καιρό εκτός παρκέ ενώ ο δεύτερος όποτε υπάρχει ευκαιρία, παίρνει ανάσες από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Σύντομα βέβαια ο Καλάθης θα βλέπει στο βάθος ως στόχο τον Σπανούλη. Αυτό γιατί ο γκαρντ του Ολυμπιακού χρειάζεται μόνο 16 ασίστ για να γίνει ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της λίγκας, προσπερνώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη (έχει 2.129 και ο βετεράνος πια γκαρντ αποσύρθηκε με 2.144).

 


Όλοι αυτοί οι αριθμοί έχουν ιστορικά την αξία τους όμως αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν τους περάσουμε σε μέσους όρους καθώς έτσι γίνεται πιο σαφές αυτό που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί βλέποντας τον Καλάθη να αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι μέσοι όροι λοιπόν επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι είναι ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος αφού στα 214 παιχνίδια του σε αυτό έχει μέσο όρο 4.59 ασίστ πάνω από τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη που είναι οι άλλοι δύο με αριθμό μεγαλύτερο των τεσσάρων...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ