21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Κέλι ακουμπάει το ταβάνι του Σόκο και του Καντέρ (vid)

Ο Τζέιμς Κέλι αποδεικνύεται πραγματικό κελεπούρι για τον Άρη. Τον γνώριζε ο Γιάννης Καστρίτης από το Ισραήλ και δεν δίστασε ούτε μπροστά στην πολύμηνη αγωνιστική απραξία του. Τον βρήκε μπροστά του στην περίοδο που ο Άρης έψαχνε για σέντερ αφού ο Φίνκε ήταν μια λύση ανάγκης και δικαιώθηκε πλήρως. Δικαιώνεται μέρα με τη μέρα.

 


Ο Αμερικανός μετά την αναγνωριστική εμφάνιση κόντρα στο Λαύριο, ανέλαβε δράση και κουβάλησε πάνω του τον Άρη για το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων με Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι. Οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί και είναι πιθανό να του δώσουν τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική. Είχε 36 ranking προχθές και μόνο αν τον ξεπεράσει σήμερα κάποιος παίκτης στο ματς του Παναθηναϊκού με το Λαύριο, θα τον χάσει. Υπάρχει όμως κάτι πιο ενδιαφέρον, στατιστικά, για τον Αμερικανό του Άρη.

 

 


Ο Κέλι έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Basket League που έφτασε σε τρία σερί ματς σε double-double αλλά υπάρχει κάτι που έκανε ακόμη πιο ξεχωριστό αυτό το σερί. Ο σέντερ του Άρη έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης της Basket League στην τελευταία επταετία, που έφτασε σε τουλάχιστον τρία double-double με 20+ πόντους.

 


Είχε 20 πόντους+15 ριμπάουντ με τον Προμηθέα, 29 πόντους+10 ριμπάουντ με τον Ηρακλή και 26 πόντους+11 ριμπάουντ απέναντι στο Περιστέρι. Από την περίοδο 2015-16 υπήρξαν άλλοι τρεις παίκτες που έφτασαν σε τρία τουλάχιστον double-double με «20άρες» στην επίθεση. Μόνο ο Όβι Σόκο, ως παίκτης των Τρικάλων, το κατάφερε σε δύο σερί ματς της περιόδου 2015-16, έχοντας 22 πόντους, 10 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο, 25 πόντους και 12 ριμπάουντ στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό. Νωρίτερα είχε 23 πόντους και 11 ριμπάουντ στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

 


Στην περίοδο 2018-19, ο Μπεν Μπέντιλ με τη φανέλα του Περιστερίου, είχε μετρήσει συνολικά 10 double-double Πρωταθλήματος, εκ των οποίων τρία ήταν με 20+ πόντους. Όχι όμως σε συνεχόμενα ματς. Ο Γκανέζος είχε τότε…


*Με την Κύμη εντός: 27π, 12ρ.

 

*Με τον Παναθηναϊκό εντός: 21π, 13ρ.

 

*Με τον Παναθηναϊκό εντός στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ: 21π, 11ρ.

 

Στην περσινή σεζόν ο Κερέμ Καντέρ είχε συνολικά έξι double-double με τον Κολοσσό, τα τέσσερα με 20+ πόντους, όχι όμως σε συνεχόμενα παιχνίδια αφού είχε…


*Με το Περιστέρι εντός: 22π, 11ρ.

 

*Με τον Ηρακλή εντός: 23π, 11ρ.

 

*Με το Λαύριο εκτός: 22π, 13ρ.

 

*Με το Λαύριο εντός, στον 2ος προημιτελικό των πλέι οφ: 21π, 10ρ.


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ