26.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κάρτερ Ουίλιαμς πάλεψε με την κατάθλιψη (vid)

Ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς μπήκε με πολλά όνειρα, όπως όλοι. Αλλά και μεγάλες προοπτικές. Άφησε το πανεπιστήμιο Σίρακιουζ το 2013 για να επιλεγεί από τους Σίξερς στο νούμερο 11 του ντραφτ εκείνης της χρονιάς, τέσσερις θέσεις πιο ψηλά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με τον Γιάννη έμελλε να παίξουν μαζί στους Μπακς από τον Φλεβάρη του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 κι αυτά τα πρώτα τρία χρόνια του στο ΝΒΑ ήταν τα καλύτερα. Μετά άρχισε να τον παίρνει η κάτω βόλτα.

Την τελευταία διετία παλεύει να βρει ένα συμβόλαιο κάπου, έστω δεκαήμερο, υπό το βάρος των προσδοκιών που υπήρχαν γι' αυτόν και έχουν διαψευστεί. Το βάρος είναι μεγάλο. Τόσο ώστε να χαλάσει το μυαλό του.

Ο Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς είναι ένας από τους-δυστυχώς όχι λίγους-αθλητές οι οποίοι αναγκάστηκαν να τα βάλουν με το τέρας της κατάθλιψης. Και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την εμπειρία του μιλώντας στην ιστοσελίδα stitcher.com:

"Πέρασα πολλά, ξεπέρασα πολλά εμπόδια. Αντιμετώπισα προβλήματα με την πνευματική μου υγεία, ξέρεις, κατάθλιψη. Το μυαλό μού έλεγε να κάνω κάτι όταν το σώμα δεν μπορούσε να το κάνει. Θυμάμαι υπάρχαν φορές που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Κι έπειτα χρειάστηκε πολλή δουλειά για να νιώσω καλά, να αισθανθώ αυτοπεποίθηση και να εκτιμήσω το παιχνίδι.

Όταν "κόπηκα" από το Χιούστον (σ.σ. 7 Ιανουαρίου 2019) ήταν πολύ δύσκολο. Η σύντροφός μου και το μωρό μου... Είχα προβλήματα μαζί της. Στο τέλος έφυγαν. Ήμουν ένα άρρωστο ανθρώπινο ον. "Κόπηκα", έμεινα εκτός πρωταθλήματος, η σύντροφος και το παιδί μου έφυγαν από το σπίτι. Εγώ είχα φτάσει στο σημείο μηδέν.

Ο κόσμος σού ασκεί κριτική για κάτι που κάνεις όλη σου τη ζωή και το αγαπάς. Ξέρεις, είναι δύσκολο να δουλεύεις τόσο σκληρά για κάτι κι έπειτα όλοι γύρω σου να σου λένε ότι... Όχι όλοι γύρω σου, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ, οι άνθρωποι των media λένε για παράδειγμα "δεν είσαι καλός σε αυτό". Κι όμως εσύ το κάνεις σε όλη σου τη ζωή και κάτι ξέρεις γι' αυτό..."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ