28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Κάρτερ ξανάνιωσε!

Ο Βινς Κάρτερ θυμήθηκε τα νιάτα του και με 24 πόντους με 6/6 τρίποντα, “εκτέλεσε” τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς που μετρούσαν έξι συνεχόμενες νίκες. Πρώτοι στην Δύση οι Σπερς, ρεκόρ με 19 ασίστ ο Ρούμπιο! 

Στα 40 του χρόνια, ο Βινς Κάρτερ διανύει την… δεύτερη νιότη του και όσο παρακολούθησαν την αναμέτρηση των Γκρίζλις με τους Μπακς, το διαπίστωσαν από πρώτο χέρι. Ο “Air Canada” είχε 24 πόντους δίχως να χάσει σουτ (6/6 τρίποντα, 2/2 δίποντα, 2/2 βολές) στο 113-93, με την στατιστική του να γράφει παράλληλα πέντε ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα. Βέβαια, δεν έπαιζε μόνος καθώς και ο Μάικ Κόνλεϊ είχε εξαιρετική παρουσία (20π., δέκα ασίστ). Για το Μιλγουόκι που ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από έξι παιχνίδια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 18 πόντους με 6/14 σουτ καθώς επίσης πέντε ριμπαόυντ, τέσσερις ασίστ και ένα κλέψιμο. 

Στην κορυφή της Δύσης ανέβηκαν οι Σπερς μετά το 107-99 επί των Χοκς, αφήνοντας πίσω τους Γουόριορς μιας και υπερτερούν στην ισοβαθμία. Δεν είναι, ωστόσο, η μοναδική είδηση της βραδιάς για τα “σπιρούνια” καθώς με τα 16 εύστοχα τρίποντα, έκαναν φετινό ρεκόρ ενώ επιβλήθηκαν για 19η συνεχόμενη χρονιά των “Γερακιών” παίζοντας εντός του Σαν Αντόνιο. 

Τέλος στο αρνητικό σερί εννέα ηττών έβαλαν οι Τζαζ νικώντας τους Κλίπερς με 114-108. Ο Γκόρντον Χέοιγουορντ σκόραρε 27 πόντους για την ομάδα της Γιούτα που σημείωσε 40 πόντους στην τρίτη περίοδο κάνοντας φετινό ρεκόρ παραγωγικότητας σε ένα 12λεπτο. 

Οι Ράπτορς δεν λένε να χάσουν φέτος από τους Μάβερικς και με το 100-78, τριπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στην παρέα του Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 25 πόντους και τον ακολούθησε ο Νόρμαν Πάουελ με 19. 

Ο Ρίκι Ρούμπιο έκανε νέο φετινό ρεκόρ στις ασίστ καθώς μοίρασε 19 στην νίκη των Τίμπεργουλβς επί των Γουίζαρντς με 119-104. Ο Ισπανός γκαρντ είχε και 22 πόντους με τον Καρλ-Άντονι Τάουνς να είναι ο πρώτος σκόρερ με 39 πόντους. Έκανε και double-double μιας και μάζεψε και 13 ριμπάουντ. 

Ο Ραζόν Ρόντο επέστρεψε στο βασικό σχήμα των Μπουλς και με τους 20 πόντους που αποτελούν φετινό ρεκόρ, οδήγησε τους “Ταύρους” στο 115-109 επί των Χόρνετς που μετράνε αισίως πέντε αρνητικά αποτελέσματα. 

Ο Έλφριντ Πέιτον κατέγραψε το τρίτο φετινό triple-double με 13 πόντους, ισάριθμες ασίστ και δέκα ριμπάουντ αλλά η εμφάνιση του πήγε… στράφι καθώς οι Κινγκς επιβλήθηκαν των Μάτζικ με 120-115. Ο Κώστας Κουφός δεν αγωνίστηκε για το Σακραμέντο σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπαγιάννη που έπαιξε για 11 λεπτά δίχως όμως να σημειώσει πόντο. 

Τέλος οι Νάγκετς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Λέικερς με το 129-101 να το πιστοποιεί. Εφτά παίχτες για τους νικητές είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ