15.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κάλινιτς αναδείχθηκε ΜVP του μήνα (vid)

Ο Νίκολα Κάλινιτς είναι ο άνθρωπος που έχει «ξυπνήσει» την Βαλένθια στη Εuroleague και χάρις στις εξαιρετικές του εμφανίσεις τον Φεβρουάριο αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης για τον περασμένο μήνα.

Αυτή η διάκριση είναι πρωτόγνωρη τόσο για τον Σέρβο φόργουορντ μετά από επτά σεζόν στη διοργάνωση, όσο και για παίκτη με τη φανέλα της Βαλένθια και σίγουρα αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό θα έρθουν και άλλα παρόμοια βραβεία. Ο Κάλινιτς οδήγησε τις «νυχτερίδες» στο απόλυτο τον τελευταίο μήνα (3/3) απέναντι στη Ρεάλ, τη Ζενίτ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με αυτές τις νίκες η Βαλένθια απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για τα πλέι οφ. Παράλληλα ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ στους πόντους (22) ενώ για πρώτη φορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ σε έναν αγώνα (10). Στους αγώνες του περασμένου μήνα ο Κάλινιτς μέτρησε 15.3 πόντους, 5.7 ασίστ και 21.3 στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

«Έχουμε παίξει καλά στα τελευταία παιχνίδια και αυτή η αναγνώριση σημαίνει πολλά για μένα. Είναι ωραίο να λαμβάνεις βραβεία όπως αυτό, αλλά δεν θα αξίζει τίποτα αν δεν βρεθούμε στην πρώτη οκτάδα, που είναι ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα, είναι μεγάλη τιμή. Έχω παίξει στη EuroLeague επτά σεζόν και δεν το είχα λάβει ποτέ. Μετά από μια δύσκολη σειρά, μπορέσαμε να γυρίσουμε τα πράγματα» ήταν τα λόγια του Σέρβου παίκτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ