19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Κάζινς κρατούσε το κλειδί (vids)

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς ήταν μια σημαντική προσθήκη το καλοκαίρι στο ρόστερ των Ουόριορς στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους και το απέδειξε στη Σάρλοτ. Κάνοντας την καλύτερη φετινή εμφάνισή του με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ οδήγησε τους πρωταθλητές σε μία ακόμα νίκη με 121-110 επί των Χόρνετς. "Πρέπει να δώσω μια αγκαλιά στον κόουτς Κερ, είπε πετά το παιχνίδι ο Κάζινς, ο οποίος πάντως εκνευρίστηκε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή. Ο λόγος; Πήρε το παπούτσι του Τζέρεμι Λαμπ, που είχε βγει, και το πέταξε στην εξέδρα! "Τι ήθελαν; Να το πατήσω και να πάθω ρήξη αχιλλείου;", αναρωτιόταν μετά.

Ο Κλέι Τόμπσον είχε 26 πόντους για τους Ουόριορς, ενώ ο Κόντι Ζέλερ σκόραρε 28 πόντους για τους Χόρνετς.

Στο Κλίβελαντ το δίδυμο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ-Ντάμιαν Λίλαρντ έκανε τη διαφορά και οδήγησε τους Μπλέιζερς σε δύσκολη νίκη επί των Καβαλίερς με 123-110. Ο Μακ Κόλουμ σκόραρε 35 ποντους και ο Λίλαρντ 21 για τους Μπλέιζερς, οι οποίοι προηγήθηκαν με 71-48 στο ημίχρονο, όμως έχασαν αυτή τη διαφορά στην τρίτη περίοδο και χρειάστηκαν ένα σερί 14-0 στην τελευταία περίοδο για να διασφαλίσουν τη νίκη. Ο Τούρκος Τσεντί Οσμάν σκόραρε 27 πόντους για τους Καβαλίερς, ενώ ο Κέβιν Λαβ είχε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στο Ντιτρόιτ ο Μπλέικ Γκρίφιν έκανε τριπλ νταμπλ με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Αντρέ Ντράμοντ ήταν πρώτος σκόρερ με 26 πόντους και οι Πίστονς νίκησαν τους Πέισερς με 113-109, σημειώνοντας την έβδομη νίκη τους στα οκτώ τελευταία παιχνίδια και μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της διεκδίκησης μιας θέσης στα πλέι οφ. Από τους Πέισερς, που έχασαν μόλις το δεύτερο από τα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σκόραρε 25 πόντους και ο Ντομάντας Σαμπόνις 23, αλλά αποχώρησε από το γήπεδο έχοντας γυρίσει το πόδι του.

Στο Μπρούκλιν οι Νετς πέτυχαν σημαντική νίκη με 101-85 επί των Σπερς, οι οποίοι είχαν τη χειρότερη επιθετική βραδιά τους για φέτος, σκοράροντας τους λιγότερους πόντους σε όλη τη σεζόν. Παρ' όλα αυτά ο Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν ευχαριστημένος! "Κρατήσαμε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα στους 101 πόντους, άρα ήταν μια καλή βραδιά για μας. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα ανακάμψουμε, διότι κάποια στιγμή τα σουτ θα μπουν". Είναι κι αυτό μια άποψη... Ο Ντ' Άντζελο Ράσελ με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Νετς, ενώ από τους Σπερς ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν 23 πόντους.

Στο Μαϊάμι ο ΝτεΑντρέ Έιτον αναφώνησε "Αλληλούια"! Γιατί; Διότι μετά από 17 συνεχόμενες ήττες οι Σανς πέτυχαν επιτέλους νίκη! Είχαν να νικήσουν από τις 12 Ιανουαρίου και τα κατάφεραν τώρα επικρατώνας με 124-121 των Χιτ. Ο Ντέβιν Μπούκερ σκόραρε 20 πόντους και ο Τάιλερ Τζόνσον πρόσθεσε 18 για την ομάδα του Φίνιξ, ενώ από τους Χιτ, που υπέστησαν έκτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, ο Χασάν Ουαιτσάιντ είχε 29 πόντους και ο Κέλι Όλινικ 28.

Στο Χιούστον το σερί του Τζέιμς Χάρντεν με 30+ πόντους σταμάτησε στα 32 παιχνίδια. Κόντρα στους Χοκς σκόραρε... μόνο 28, παρόλα αυτά οι Ρόκετς νίκησαν με 119-111 και ο ίδιος ήταν ευχαριστημένος. "Ετσι κι αλλιώς ήξερα ότι δεν θα ξεπερνούσα τον Τσάμπερλεν", είπε γνωρίζοντας ότι το ρεκόρ του θρυλικού σέντερ με 65 συνεχόμενους αγώνες με 30+ πόντους είναι απλησίαστο. Το δικό του πάντως είναι το δεύτερο καλύτερο. Να σημειωθεί ότι ο Χάρντεν σκόραρε 28 πόντους αστοχώντας και στα 10 τρίποντα που επιχείρησε! Οι Χοκς πάλεψαν το παιχνίδι με τον Τρε Γιανγκ να σκοράρει 36 πόντους με 8 τρίποντα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Στη Μινεάπολις ο Καρλ Άντονι Τάουνς επέστρεψε φουριόζος μετά το τροχαίο που είχε και από το οποίο γλίτωσε στο... τσακ, οδηγώντας τους Τίμπεργουλφς σε νίκη με 112-105 επί των Κινγκς. Σκόραρε 34 πόντους και μάζεψε 21 ριμπάουντ κυριαρχώντας απόλυτα μέσα στις δύο ρακέτες. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντέρικ Ρόουζ με 20 πόντους, ενώ από τους Κινγκς ο Μάρβιν Μπάγκλεϊ είχε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο ΝτεΆρον Φοξ πρόσθεσε άλλους 23 πόντους.

Στη Νέα Ορλεάνη οι Σίξερς νίκησαν με 111-110 τους Πέλικανς, όμως λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς χτύπησε άσχημα στο γόνατο και αποχώρησε από το γήπεδο κρατώντας πατερίτσες. Ο τραυματισμός του θα εκτιμηθεί σήμερα, όμως υπάρχει ανησυχία πως έχει υποστεί κάτι αρκετά σοβαρό. Ο Σέρβος σέντερ είχε κάνει νωρίτερα ένα πολύ καλό παιχνίδι σκοράροντας 12 πόντους και μαζεύοντας 1ο ριμπάουντ για τους Σίξερς, που δεν είχαν ούτε τώρα στη σύνθεσή τους τον Τζοέλ Εμπίιντ, που δεν έχει παίξει ακόμα μετά το All Star Game. Ο Τομπάιας Χάρις σκόραρε 29 πόντους για τους Σίξερς, ενώ από τους Πέλικανς ο Τζειρού Χολιντέι σκόραρε 22 πόντους. Ο Άντονι Ντέιβις σημείωσε 18 πόντους, αλλά δεν έπαιξε μετά τα μισά της τρίτης περιόδου, καθώς οι Πέλικανς εξακολουθούν να μειώνουν το χρόνο συμμετοχής του για τους γνωστούς λόγους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ