19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Ιωνικός πλήρωσε τα σπασμένα του Παναθηναϊκού

Μετά τον αποκλεισμό του Κυπέλλου, την ήττα στην Ευρωλίγκα από την Άλμπα και τη λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη, για τον Παναθηναϊκό ήταν σχεδόν αναμενόμενη μία εμφάνιση μέσα από την οποία θα έβγαζε αντίδραση. Το έκανε έχοντας στον πάγκο ως υπηρεσιακό τον Γιώργο Βόβορα και επικράτησε του Ιωνικού με 107-71.

 


Οι “πράσινοι” ξέσπασαν στον Ιωνικό, μετουσιώνοντας απλά τη χαώδη ποιοτική διαφορά που τους χωρίζει από αυτόν και έγινε ακόμη μεγαλύτερη με τις απουσίες που είχε η ομάδα της Νίκαιας αφού της έλειψαν ο Μπαρτ -είχε άδεια στη διακοπή του Πρωταθλήματος- και ο Σάφτενααρ.

 


Με ένα σερί 7-0 ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 14-6 για να κρατήσει το προβάδισμα σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος της πρώτης περιόδου (27-16). Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν προβλήματα από την άμυνα του Ιωνικού και προηγήθηκαν με 40-23 μετά από τέσσερα λεπτά στη δεύτερη περίοδο. Απόντος του Μπαρτ η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν είχε λύσεις στην επίθεση και επιδιδόταν σε σουτ από το τρίποντο (στο 15' είχε 5/12 δίποντα και 4/14 τρίποντα).

 

 

Πριν καν τη συμπλήρωση των τριών πρώτων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ανέβηκε στους 30 (72-42) και φυσικά το υπόλοιπο του παιχνιδιού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά το κακό για τον Ιωνικό ήταν ότι έχασε με τραυματισμό, που σε πρώτη φάση έδειχνε ότι ήταν διάστρεμμα, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Στο 30' το σκορ ήταν 82-52 και η “100άρα” έγινε πράξη 2:08 πριν το τέλος του αγώνα.

 

 

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επέστρεψε στα παρκέ έπειτα από απουσία 679 ημερών. Ήταν 6 Ιανουαρίου 2018 όταν πραγματοποίησε τη μοναδική εμφάνιση του με τα Τρίκαλα κόντρα στο Ρέθυμνο (76-86) και σήμερα πήρε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής με τον Ιωνικό Νίκαιας. Πριν το τζάμπολ μίλησε με τους... πάντες θυμίζοντας πόσο αγαπητός είναι στην ευρύτερη οικογένεια του μπάσκετ. Η σημερινή ήταν η 236η εμφάνιση του στην Basket League.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η διάθεση σε παιχνίδια όπως αυτό είναι το μόνο ίσως ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό. Την έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του και τα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά για να έρθει το 7/7 στο Πρωτάθλημα και από την άλλη πλευρά να υποχρεωθεί ο Ιωνικός στην πρώτη ήττα του επί ημερών Βετούλα αφού μετρούσε τέσσερις σερί νίκες Πρωταθλήματος με τον Πατρινό στον πάγκο.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η τέταρτη συνεχόμενη “100άρα” Πρωταθλήματος και πέμπτη στις επτά αγωνιστικές, ήρθε για τον Παναθηναϊκό μέσα από αρκετές μεγάλες επιδόσεις όπως οι 31 πόντοι από αιφνιδιασμούς, 14/26 τρίποντα, 40 ριμπάουντ και 24 ασίστ.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ