20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ιταλός που λατρεύτηκε σαν Ελληνας στον Πειραιά

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έφερε ξένους στον Πειραιά που πρόσφεραν πολλά και κέρδισαν και αυτοί εξαργυρώνοντας ουσιαστικά την καλή τους πορεία αργότερα με ένα καλό συμβόλαιο.  Χάινς, Ντανστον, Χάντερ, Εισϊ Λο, Ντόρσεϊ, Λοτζέσκι, είναι μερικοί από τους ξένους που άφησαν έντονα τη σφραγίδα τους στην ομάδα συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μεγάλες πορείες και τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κανένας από τους προαναφερόμενους δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ από την Ερυθρόλευκη εξέδρα, όσο ο "κασκαντέρ" Ντάνιελ Χάκετ, ο Ιταλός γκάρντ που ήρθε για συγκεκριμένο λόγο πριν από δύο χρόνια και όχι για να παίζει βασικός. Που ήρθε ως το "κακό" παιδί του ιταλικού μπάσκετ, αλλά όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε αυτή τη φήμη αλλά φεύγει κύριος ως άψογος επαγγελματίας από το λιμάνι.

Εδώ οι φίλοι του Ολυμπιακού με το hashtag «renewHackett» (ανανεώστε τον Χάκετ), έκαναν ολόκληρη εκστρατεία στο Twitter ζητώντας, ή καλύτερα απαιτώντας (σε κάποιες περιπτώσεις) την παραμονή του Ντάνιελ Χάκετ στην ομάδα.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα που έκανε στο You Tube ένας φίλος του Ολυμπιακού για τον Ιταλό:

https://youtu.be/ztMrROfmPhs

Πρόκειται για ένα από τα ονόματα ξένων που ακούστηκε σε χρόνο ρεκόρ από την εξέδρα. Χωρίς να έχει κάνει τατουάζ με τη θύρα 7 (όπως ο Αντιτς), χωρίς να δηλώνει...Ολυμπιακός από μικρός, χωρίς να έχει παίξει βασικός στα περισσότερα παιχνίδια, χωρίς καν να έχει προσφέρει περισσότερα από τον έτερο άτυχο της χρονιάς που τελείωσε αγωνιστικά πριν λίγες μέρες του Μάτ Λοτζέσκι. 

Και όμως ο Χάκετ δέθηκε απίστευτα με την ομάδα και τον κόσμο και αυτό που κέρδισε τους περισσότερους φίλους των Ερυθρολεύκων, ήταν η αυταπάρνηση που έδειχνε σε κάθε ματς, σε κάθε περίπτωση. Αυτό τον έκανε διαφορετικό από τον Λοτζέσκι για παράδειγμα, ότι την επομένη του τραυματισμού του ήθελε να παίξει όταν ο Βέλγος αντίστοιχα μπορεί να μην έπαιζε και μια μέρα πριν τραυματιστεί...

Θυμηθείτε εδώ τον Χάκετ πάνω στο πούλμαν του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ:

https://youtu.be/uodfpBYopmM

Μια άτυχη στιγμή (που βλέποντας τον παλιό του συμπαίκτη Κίθ Λάνγκφορντ να πηγαίνει να τον ντριπλάρει, το πήρε προσωπικά και προσπάθησε να τον σταματήσει σε ένα παιχνίδι 30 πόντων με την Ούνιξ Καζάν όπως θα φέρονταν δύο μικρά παιδιά ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί προ πολλού) τον περασμένο Δεκέμβριο έφερε το άδοξο τέλος του Χάκετ στον Ολυμπιακό με πολλούς φίλους του να διαμαρτύρονται: "Εδώ δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στον Μπίρτς και δώσαμε στον Γιάνγκ και δεν θα δώσουμε στον Ντάνιελ ;"

Πρόκειται πραγματικά για μια λατρεία προς το πρόσωπο ενός παίκτη που δεν κορόιδεψε ποτέ, δεν κρύφτηκε στα δύσκολα και δεν δυσανασχέτησε όταν έπαιζε λίγο ή καθόλου, κρατώντας τον λόγο του που είχε δώσει στον κόουτς Σφαιρόπουλο και τον γενικό διευθυντή της ομάδας Χρήστο Σταυρόπουλο όταν έκλεισε η μεταγραφή του, ότι θα αποδεχτεί πλήρως τον ρόλο του.

Ο κόουτς της Μπάμπεργκ, και πρώην ομοσπονδιακός στην εθνική μας, ο Ιταλός Αντρέα Τρινκιέρι είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Χάκετ ως τον "Τέλειο συμπαίκτη που μπορεί να έχει κανείς" και αυτό το απέδειξε και στον Ολυμπιακό. Καθοριστικός πέρυσι στον τελικό-τίτλου στο ΟΑΚΑ, αποθέωσε τον Σπανούλη για το τρίποντο και πήγε και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού να χαιρετήσει τον Διαμαντίδη που αποχωρούσε και να του πει ότι ήταν τιμή του που έπαιξε ως αντίπαλός του και τον μάρκαρε.

Στο ίδιο γήπεδο λίγο καιρό νωρίτερα είχε κρατήσει το πλεονέκτημα έδρας για τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΑΕΚ (στο καλύτερό του παιχνίδι ίσως στην Ελλάδα) αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει να φιλήσει τον μικρό πιτσιρικά φίλο της Ενωσης, πάνω στον οποίο είχε πέσει σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού ευτυχώς χωρίς να τον χτυπήσει. Με τους φίλους της ΑΕΚ να χειροκροτούν θερμά

 

Πρόσφατα σε μια νυχτερινή του έξοδο, τραγούδησε ένα υβριστικό σύνθημα που λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον Παναθηναϊκό και την ώρα που τον αποθέωναν στο διαδίκτυο όλοι οι φανατικοί φίλοι των Ερυθρολεύκων, αυτός ζήταγε συγγνώμη από τους φίλους του Παναθηναϊκού για τη συμπεριφορά του και ενώ δεν πρόκειται να ξαναπάει με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, άρα δεν ήταν κίνηση σκοπιμότητας.

Ετσι είναι ο Ντάνιελ Χάκετ, αληθινός, αυθόρμητος, ξεχωριστός, παθιασμένος και ατρόμητος μέσα στο παιχνίδι κυνηγώντας κάθε μπαλιά, κάθε άμυνα και βάζοντας τα ακόμα και με παίκτες θηρία, πολύ ψηλότερούς του.  Κάθε άμυνα τη ζούσε και χτύπαγε δυνατά το στήθος του για επιβεβαίωση ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Στα τρίποντα, κρατούσε το χέρι ψηλά μέχρι να μπει η μπάλα στο καλάθι και όταν η ομάδα κολλούσε ζήταγε επιτακτικά τη μπάλα, και πήγαινε ένας εναντίον όλη της αντίπαλης άμυνας. 

Λάτρεψε την Αθήνα και την Ελλάδα, με την αγαπημένη του Ελίζα (όπου πρόσφατα έφερε στον κόσμο την κορούλα τους) και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να μάθει ελληνικές λέξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν πάντα μπροστά από όλους τους ξένους στα περίφημα μαθήματα ελληνικών ή τους γλωσσοδέτες που τους έβαζαν να πουν στον Ολυμπιακό για τις ανάγκες του ιντερνετικού καναλιού της ομάδας.  

https://youtu.be/-7gvUPJ-9XI

 

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι ο Ντάνιελ Χάκετ, έκλαψε όταν αποχαιρέτησε τηλεφωνικά τον κόουτς Σφαιρόπουλο (και ο ίδιος συγκινήθηκε ιδιαίτερα) αλλά και το μήνυμα που έστειλε στους φιλάθλους της ομάδας ("Να μην θυμώνετε με την ομάδα, αλλά να την αγαπάτε όπως και εγώ").

Ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν πραγματικό φίλο της ομάδας, που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ, αλλά και κανείς στον Πειραιά δεν θα ξεχάσει τον τρελό Ιταλό (με το τρομερό μαλλί και τα πολλά τατουάζ) που λατρεύτηκε σαν Ελληνας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ