16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ιμπάκα είναι εδώ (vid+pics)

Εαυτόν στη διάθεση του Σέρτζιο Σκαριόλο, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, έθεσε ο Σερτζ Ιμπάκα.

Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ των Τορόντο Ράπτορς προς το παρόν έχει αποκλειστικά την προσοχή του στραμμένη στα πλέι οφ του ΝΒΑ. Στο πίσω μέρος του μυαλού του, όμως, πάντα υπάρχει το ισπανικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως παραδέχθηκε άλλωστε: «Θα ήθελα πολύ να παίξω με την Ισπανία (στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας), αλλά δεν είναι δική μου απόφαση. Θα το ήθελα, αλλά είναι μια δύσκολη απόφαση για όλους, για εμένα, την ομοσπονδία και τον προπονητή. Θα δούμε τι θα γίνει».

 

Ο Σερτζ Ιμπάκα έχει να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας το 2011 και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Είτε εξαιτίας τραυματισμού είτε επειδή επιλέχθηκε -ως νατουραλιζέ- ο Νίκολα Μίροτιτς, ο γεννημένος στη Δημοκρατία του Κονγκό φόργουορντ/σέντερ δεν φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στις επόμενες διοργανώσεις της FIBA.

Ούτε ο ίδιος ούτε ο 28άχρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς συμμετείχαν στα προκριματικά, γεγονός πάντως που δεν έχει συζητήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, με τον οποίο συνυπάρχουν στους «πτερόσαυρους». Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι βοηθός στο καναδικό συγκρότημα, αλλά όπως ξεκαθάρισε ο Σερτζ Ιμπάκα: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε πολύ για την Εθνική, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε εδώ και είμαστε επαγγελματίες. Πολλοί πιστεύουν πως επειδή είμαστε στην ίδια ομάδα μιλάμε πολύ για την Εθνική, αλλά όχι, συζητάμε μόνο για τους Ράπτορς. Όταν θα έρθει το καλοκαίρι, θα δούμε τι θα γίνει».

https://www.youtube.com/watch?v=fQ-i6IPvtTE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ