17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο θυμός είναι το ισχυρότερο κίνητρο

Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο τρόπος που αυτή ήρθε, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο κίνητρο για την αντίδραση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου.

Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιδράσεις όταν σε αδικούν και σου στερούν μία μεγάλη νίκη. Είτε να παραιτηθείς και να πεις ότι με αυτήν την κατάσταση δεν μπορείς να τα βάλεις, είτε να αντιδράσεις και να μετατρέψεις τον θυμό σε «καύσιμο», ούτως ώστε να «γκαζώσεις» και να μην σε δει ο επόμενος αντίπαλός σου. Είναι προφανές ότι η ομάδα του Γιώργου Βόβορα ακολούθησε το δεύτερο δρόμο και δικαιώθηκε πλήρως, αφήνοντας πίσω τα όσα απίστευτα συνέβησαν στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διότι έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν ιδιαίτερους βαθμολογικούς στόχους για φέτος, πέρα από ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα. Κι αν κάποιοι καυχιούνται ότι η δική τους ομάδα παλεύει για την οκτάδα, θα πρέπει να θυμούνται ότι το «τριφύλλι» δεν έχει και την εύνοια από τη διαιτησία που... βοηθάει σε δύσκολες στιγμές. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίκτες και οι προπονητές βγαίνουν εκτός εαυτού όταν αντιμετωπίζουν συγκεκριμένη ομάδα, ενώ το διαδίκτυο γεμίζει με videos από τις σκανδαλώδεις αποφάσεις υπέρ της στα κρίσιμα σημεία.

Πίσω στον αγώνα με την Άλμπα όμως, ο Παναθηναϊκός θέλησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των αντιπάλων και το πέτυχε σε ικανοποιητικό βαθμό. «Χτύπησε» με καλή δημιουργία και δεν άφησε ατιμώρητα τα λάθη των Γερμανών στην close out άμυνα. Παράλληλα σούταρε καλά από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Γιώργου Παπαγιάννη μέσα στη ρακέτα, είχε ένα ήσυχο βράδυ. Την ίδια ώρα ο Ιωάννης Παπαπέτρου μοιάζει να... αφιονίζεται κόντρα στην ομάδα του Γκαρσία Αΐτο Ρενέσες και πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν αψεγάδιαστος δίχως ούτε μία λανθασμένη επιλογή.

Η περιφέρεια των πρωταθλητών Ελλάδας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά το γεγονός ότι απουσίασε ο Σέλβιν Μακ, με τον Αμερικανό να παίρνει σημαντικό χρόνο στο ροτέισον του κόουτς Βόβορα. Την ίδια ώρα ο Μάρκους Φόστερ -έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι δεν είναι κλασικός σουτέρ- βρήκε το χέρι του έξω από τη γραμμή των 6,75μ., αλλά για να νιώσει ξανά ότι βρίσκεται στη ζώνη άνεσής του θα πρέπει να βγουν τα κατάλληλα plays και να παίξει αρκετά iso προκειμένου να βελτιώσει την ψυχολογία του και να δώσει όσα μπορεί, καθώς το ταλέντο είναι εκεί και περιμένει.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Λεωνίδα Κασελάκη. Πρόκειται για τον ορισμό του παίκτη που θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες της ομάδας. Άλλες φορές δεν παίζει, άλλες πατάει παρκέ ελάχιστα κι άλλες όπως χθες γίνεται η «αποκάλυψη». Αυτός είναι ο ρόλος του και τον έχει κατανοήσει πλήρως. Πάντοτε παίζει στο 101% και παλεύει να προσφέρει σε όλους τους τομείς. Αποκορύφωμα της παρουσίας του ήταν η βουτιά στο παρκέ για μία χαμένη μπάλα. Δεν πρόλαβε αλλά έδειξε τη νοοτροπία του που πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους.

Πλέον το επόμενο ταξίδι θα γίνει στο Τελ Αβίβ την προσεχή Τρίτη (22/12), για το παραδοσιακά δύσκολο παιχνίδι με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η «ομάδα του λαού» ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες τη σεζόν αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πείσει και η βαθμολογική της συγκομιδή δεν κρίνεται καλή. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να «χτυπήσει» τον αγώνα αυτό, έστω κι αν στο μυαλό πολλών θεωρείται ως το απόλυτο αουτσάιντερ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ