22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο θρίαμβος των… ξεκούραστων!

Τα δύο αποτελέσματα των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέδειξαν ότι η μία παραπάνω μέρα ξεκούρασης για Ισπανία και Αργεντινή έπαιξε τον δικό της ρόλο.

Σε αυτό το κείμενο δεν υπάρχει καμία διάθεση για να δικαιολογηθούν οι ήττες των Αυστραλών και των Γάλλων από τους «φούριας ρόχας» και τους «γκαούτσος» αντίστοιχα. Οι μεν «μπούμερς» είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους, αλλά το... έχασαν και μπορεί να φωνάζουν απόλυτα δικαιολογημένα για την -κατώτερη των περιστάσεων σε όλο το τουρνουά- διαιτησία, όμως η ευκαιρία υπήρξε. Λίγο αργότερα, οι «μπλε» έπαιξαν σαν να είχαν το μυαλό τους αλλού κι έχασαν δικαιότατα από μία ψυχωμένη, αλλά και άριστα διαβασμένη Αργεντινή, η οποία ευτύχησε να διαθέτει έναν Λουίς Σκόλα από τα... παλιά στη σύνθεσή της, αλλά και τον εκπληκτικό Φακούντο Καμπάτσο.

Το θέμα των μετακινήσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, δεν είναι κάτι νέο. Από τη μέρα που καταρτίστηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, άπαντες γνώριζαν ότι θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθούν αρκετά μετακομίζοντας από πόλη σε πόλη, ανάλογα με τη φάση που βρισκόταν το τουρνουά.

Άλλωστε φημολογείται ότι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι Αμερικανοί αστέρες του ΝΒΑ προτίμησαν να μην ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κρατήσουν δυνάμεις για το καλοκαίρι του 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πέρα όμως από τις μετακινήσεις, η διαφορά μίας ημέρας μεταξύ των δύο πρώτων και των επόμενων δύο προημιτελικών απ' ό,τι φάνηκε στο παρκέ του γηπέδου του Πεκίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Η Αργεντινή έκανε το «μπαμ» κόντρα στη Σερβία την περασμένη Τρίτη (10/9), ενώ την ίδια ημέρα οι Ισπανοί έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Πολωνία.

Την επομένη (11/9), οι Γάλλοι... προσγείωσαν την Team USA και οι Αυστραλοί έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών Τσέχων.

Εφόσον οι ομάδες που θα έπαιζαν την ίδια ημέρα θα συναντούσαν η μία την άλλη στον ημιτελικό, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως ζήτημα. Από τη στιγμή όμως που υπήρχε διαφορά ενός εικοσιτετραώρου ξεκούρασης, αυτό αποτυπώθηκε εν πολλοίς στο παρκέ.

Ειδικά στον αγώνα των Ισπανών με τους Αυστραλούς ο οποίος κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, με τους «μπούμερς» να δείχνουν στο παρκέ την εξάντλησή τους. 

Πλέον βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς το κίνητρο είναι μεγάλο τόσο για την κατάκτηση της κορυφής για την οποία θα παλέψουν Ισπανοί και Αργεντινοί, αλλά και για το χάλκινο μετάλλιο. Μία διάκριση που την θέλουν σαν... τρελοί οι Αυστραλοί, οι οποίοι δεν έχουν ανέβει ποτέ στο παρελθόν στο βάθρο, σε Παγκόσμιο Κύπελλο ή Ολυμπιακούς Αγώνες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ