24 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δραπέτευσε με πέντε ρεκόρ περιόδου και διπλό ρεκόρ καριέρας του «Παπ»

Η σπουδαία χθεσινή νίκη στην Πόλη ήρθε για τον Ολυμπιακό με διπλό ρεκόρ περιόδου στα ποσοστά ευστοχίας του. Σούταρε με 63,41% στα δίποντα (26/41) ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη του παιχνιδιού με τη Χίμκι στο οποίο είχε 62,79% (27/43). Ρεκόρ για φέτος και το 40% στα τρίποντα (10/25) αφού το προηγούμενο ήταν το 35,29% (6/17) επίσης κόντρα στη Χίμκι.

Οι συνεργασίες και τα υψηλά ποσοστά οδήγησαν και στην κορυφαία φετινή επίδοση του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, με 20 ασίστ. Η προηγούμενη καλύτερή ήταν εκείνη των 17 του αγώνα με τη Χίμκι.

Το 4ο ρεκόρ περιόδου –σε επτά αγώνες- στη διοργάνωση είναι αυτό των 11 κλεψιμάτων που έκαναν οι ερυθρόλευκοι. Είχαν από επτά στα εντός έδρας παιχνίδια με Μπασκόνια, Μάλαγα και Παναθηναϊκό.

Ασφαλώς και η τρίτη περίοδος ήταν καταλυτική στην επιστροφή του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και στην τελική επικράτηση του. Σημειώνοντας 27 πόντους σε αυτό το διάστημα ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση του. Την ίδια είχε σημειώσει και στη δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού με τη Χίμκι.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του φέτος, ήταν εκείνη των 18 πόντων που είχε στην πρώτη και στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού με τη Μακάμπι.

Σε ατομικό επίπεδο…

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε από την Πόλη με «λάφυρα» τρία ατομικά επιτεύγματα.

Οι έξι ασίστ αποτελούν ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση και σε σύνολο 154 αγώνων. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι πέντε ασίστ που είχε ως παίκτης της Μπαρτσελόνα στο εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν της σεζόν 2013-14.

Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα κλεψίματα, κάνοντας τέσσερα όσο είχε και πέρσι στο εντός έδρας ματς με τη Γαλατασαράι.

Με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού μετά τον Γιώργο Πρίντεζη, που ξεπέρασε τα 500 ριμπάουντ με την ερυθρόλευκη φανέλα στην Ευρωλίγκα (από το 2000).

Πέντε ριμπάουντ είχε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Με αυτά ο Σέρβος σέντερ έγινε ο 18ος στην ερυθρόλευκη ιστορία που ξεπέρασε τα 200.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ