23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Θανάσης, η Μπασκόνια και το κάρφωμα του Γιάννη (vid)

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια αύριο (8/1, 21.15) στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα. Και σίγουρα είναι στο μυαλό όλων στο "τριφύλλι". Πώς θα μπορούσε όμως μια συζήτηση με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, ειδικά σήμερα, να μην ξεκινήσει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν και το κάρφωμα του Γιάννη, για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης σήμερα, όταν πέρασε πάνω από τον Χάρνταγουεϊ στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Νιου Γιορκ Νικς.

"Ξύπνησα το πρωί και είχα 30-35 μηνύματα γι’ αυτό. Ήταν τρομερή φάση. Όμως όλα αυτό το επισκιάζει ο σοβαρός τραυματισμός του πολύ καλού μου φίλου και πρώην συμπαίκτη, του Πορζίνγκις. Είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας αθλητής μέσα στη σεζόν. Πάντως ήταν τρομερή φάση του Γιάννη. Το έχω ξαναδεί, όχι στο ‘Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν’, αλλά το έχει ξανακάνει".

Επιστροφή στον Παναθηναϊκό, την Ευρωλίγκα και την Μπασκόνια: "Η σεζόν είναι μεγάλη, θα έχεις καλές και κακές μέρες. Γυρίσαμε στο πρωτάθλημα, κάναμε τη δουλειά μας, δουλέψαμε σκληρά τις τελευταίες μέρες και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στα play offs, ώστε να παίξει η ομάδα όπως πρέπει να παίξει."

Λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει στην κάμερα των καναλιών Novasports, όπου τόνισε: "Μετά τον αγώνα με τν Μπάμπεργκ κάναμε μία εβδομάδα καλή προπόνηση. Υπάρχει κούραση αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να παλέψουμε. Η ανάπαυλα που έρχεται θα βοηθήσει πάρα πολύ, όχι μόνο εμάς αλλά και τις άλλες ομάδες."

Και αναφέρθηκε και στον Άντριαν Πέιν, το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα: "Τον ξέρω λιγάκι, ήμασταν στο ίδιο draft class και έχουμε παίξει αντίπαλοι. Έχει τρομερά αμυντικά προσόντα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Πρέπει να έρθει εδώ, να τον δεχτούμε και να ενσωματωθεί».

Όσο για το αν "χρωστάει" κάτι ο Παναθηναϊκός στην Μπασκόνια από τον αγώνα του πρώτου γύρου και τον τρόπο που είχε χάσει εκεί; "Σίγουρα τους χρωστάμε κάτι και πρέπει να το δείξουμε. Δυστυχώς πήγαμε εκεί και χάσαμε στο τέλος. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγμαα και πρέπει να δείξουμε αθλητικό εγωισμό για να τους κερδίσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ