25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο θάνατος σου η ζωή μου

Σε ένα ματς χωρίς αύριο (και για τους δύο) ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από τα Τρίκαλα (81-76), τα έριξε και ουσιαστικά στην Α2, την ίδια ώρα που ο ίδιος πατάει πλέον πολύ πιο γερά στην μεγάλη κατηγορία και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα (λόγω προγράμματος) από τον ισόβαθμό του Κόροιβο.

Κακά τα ψέμματα οι γηπεδούχοι ακόμα και αν επικρατούσαν των Κυανέρυθρων θα έφταναν τις τέσσερις νίκες και θα ήθελαν το απόλυτο στις τέσσερις αγωνιστικές που θα απέμεναν για να περάσουν δύο ομάδες και να σωθούν. Αρα περισσότερο έπαιζαν για την ιστορία τους και τις μαθηματικές ελπίδες. Είναι δεδομένο ότι στον Φώτη Τακιανό και τους παίκτες του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια καθώς κόντρα σε όλους και σε όλα και με τρομακτικά προβλήματα έμειναν κάτι παραπάνω από αξιόμαχοι μέχρι το τέλος.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ήταν επιβεβλημένο να πετύχει την πρώτη του εφετινή εκτός έδρας νίκη και το πέτυχε, ψάχνοντας πλέον το μαγικό αριθμό του "9"  (σε νίκες) για να μη μπλέξει σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία με Κόροιβο και ΓΛ Φάρο, η οποία δεν τον ευνοεί λόγω της μεγάλης διαφοράς που έχουν χάσει στην πρεμιέρα στη Λάρισα.

Ουσιαστικά στις τελευταίες 4 αγωνιστικές ο Πανιώνιος θα ψάξει δύο νίκες κυρίως κόντρα σε ΠΑΟΚ (εντός) ή με Αρη και Ρέθυμνο (εκτός) καθώς η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην άδεια Νέα Σμύρνη την Παρασκευή είναι εξαιρετικά δύσκολη και φαντάζει απίθανο το να πάρουν οι Νεοσμυρνιώτες κάτι παραπάνω από μια καλή εμφάνιση.

Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου με ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου σημείωσε 30 πόντους σε αυτό το διάστημα, προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους διαφορά (50-34 στο 19') δείχνοντας ότι θα περάσουν ένα άνετο απόγευμα κόντρα στα αποδεκατισμένα Τρίκαλα, που είχαν πάλι παίκτες όπως ο Μιχάλης Λούντζης που ξεκουράστηκε μόλις 6 δευτερόλεπτα παίζοντας ουσιαστικά 40 λεπτά, αλλά και ο Ερβιν Μόρις που έπαιξε 38'36''  ! 

Κορυφαίοι οι Μπρέιζελτον (25π.) και Κράβιτς (17π.) για τους φιλοξενούμενους που αιφνιδιάστηκαν πάντως στο τρίτο δεκάλεπτο από το πάθος των γηπεδούχων που είχαν τον Ρίτσαρντσον πρώτο σκόρερ με  20 πόντους, τον Τέγιτς με 16, και τον  Μόρις με 15.  Ετσι η ομάδα του Φώτη Τακιανού όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά των 16 πόντων, αλλά δύο φορές κατάφερε να προηγηθεί με 58-57 (28') και 66-65 (34') αλλά δεν άντεξε καθώς εκεί οι φιλοξενούμενοι με τον Κράβιτς να δεσπόζει σε άμυνα και επίθεση "έτρεξαν" ένα σερί 11-0 και ουσιαστικά τελείωσαν τον αγώνα.

Αθόρυβα ο Νταλό πήρε και πάλι 14 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη και η συνεισφορά του Σακελλαρίου και του Κάμινγκς που είχαν από 12π. έκαστος.

 Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-52, 60-61, 76-81.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Ντέγιαν Κράβιτς (17π. και 5 ριμπ.) την κρίσιμη στιγμή ύψωσε το ανάστημά του και μαζί του "ψήλωσε" βαθμολογικά και ο Πανιώνιος. Μπορεί ο Μπρέιζελτον να ήταν ο πρώτος σκόρερ, αλλά ο Σέρβος ήταν αυτός που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα στο πιο κομβικό σημείο και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Το εκπληκτικό ποσοστό (63%) που είχαν οι Νεοσμυρνιώτες στα δίποντα (23/36) καθώς και τα 39 ριμπάουντ που πήραν έκαναν τη διαφορά. Αντίθετα τα Τρίκαλα δεν εκμεταλλεύτηκαν τα λιγότερα λάθη (9 έναντι 16), τις περισσότερες ασίστ (17 έναντι 10) και τα περισσότερα κλεψίματα (11 έναντι 7).

Δέιτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ