20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ηφαιστος… γκρέμισε το σπίτι του Πανιώνιου

Το τελευταίο ματς του Πανιώνιου στην ιστορική έδρα της Νέας Σμύρνης λίγο πριν αυτή κατεδαφιστεί, δεν ήταν όπως το είχαν φανταστεί οι "κυανέρυθροι". Ο εντυπωσιακός Ηφαιστος Λήμνου έκανε επίδειξη δύναμης, έφυγε δίκαια και άνετα νικητής με 93-76 έφτασε τις 8 νίκες έχοντας αγκαλιάσει από νωρίς την παρουσία του στα πλέι οφ και άφησε τον Πανιώνιο στις τρεις να αγωνιά πολύ σοβαρά για το μέλλον του στην κατηγοριά.

Ο Ηφαιστος έκανε ένα εξωπραγματικό επιθετικό πρώτο ημίχρονο, όπως μαρτυρούν και οι 52 πόντοι που σκόραρε. Με τον Εβανς να σκοράρει 15 πόντους και να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, κάποια στιγμή τα ριμπάουν ήταν 1-11(!), αλλά και με 6/10 τρίποντα, ο Ηφαιστος επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του απέναντι σε έναν μονόπλευρο Πανιώνιο που τα περίμενε όλα από τον Μπέρι ο οποίος στο 41-52 του ημιχρόνου είχε σκοράρει περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του, 21.

Ο Πανιώνιος μπήκε με... το μαχαίρι στα δόντια στο δεύρερο ημίχρονο, στο 27' πλησίασε σε απόσταση σουτ με την άμυνα να είναι αποτελεσματική και τον Χάρις να πρωταγωνιστεό στην επίθεση, αλλά ο Ηφαιστος ήταν ψύχραιμος. Ο Σμιθ έδωσε τις επιθετικές λύσεις και με σερί  2-10 μέχρι την λήξη της περιόδου έφτασε στο 59-70.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλες δυνάμεις, ο Ηφαιστος ανέβασε εκ νέου την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και πανηγύρισε την μεγάλη νίκη.

ΑΦΑΝΤΟΙ: Ο Πανιώνιος έκανε αίσθηση όταν απέκτησε τον Τζόι Ντόρσεϊ, αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει αίσθηση. Πάλι σε χαμηλά νερά ο διάσημος Αμερικανός, όπως και ο νεοαποκτηθέντας Ελ Αμίν και οι "κυανέρυθροι" δεν έχου πολυτέλειες α μη παίρνουν πράγματα από τους ξένους του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα εντωπωσιακά ποσοστά ευστοχίας του Ηφαιστου, 66% στα δίποντα με 22/33 και 9/21 με 42% στα τρίποντα έφεραν τους 93 πόντους και την άνετη επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ