22.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο ηγέτης Ντράγκιτς έχει και… καλή παρέα

Αφήνουμε πίσω ότι συνέβη στο παιχνίδι με την Γαλλία , είναι δεδομένο ότι προπονητές και παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν καθώς πέρα από το τακτικό κομμάτι που ο καθένας μπορεί να βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι , δεν έγιναν και κάποια πιο απλά πράγματα τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα . Η Σλοβενία είναι η ομάδα του Dragic κυρίως και στην συνέχεια των Doncic , Randolph . Από τα φιλικά ήταν ξεκάθαρο από τους χρόνους συμμετοχής αλλά και τις πολλές προσπάθειες τις οποίες έπαιρναν .


Dragic


Στα 2 πρώτα επίσημα λοιπόν παιχνίδια ο Dragic έτρεξε πάνω από τα μισά Pick and Roll της Σλοβενίας . Για όσους δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες , έχει την ικανότητα να πάει την μπάλα μέχρι το καλάθι ( από τους παίκτες με τις περισσότερες προσπάθειες κοντά στο καλάθι στο ΝΒΑ ) , πράγμα που προτιμάει χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει ιδιαίτερα από μέση απόσταση και να πάρει ένα σουτ . Αυτό λοιπόν το δεδομένο βάζει το πρώτο πρόβλημα που πρέπει η ομάδα μας να λύσει .Ποιος και πως θα τον παίξει , η αν θα πάμε πιο πολύ σε κάποιες καταστάσεις με αλλαγές όπως και φάνηκε ότι μας ευνόησαν σε κάποια παιχνίδια . Εδώ βέβαια να πούμε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι όταν το Plan B ( ο άσος που λέμε στο μανίκι ) γίνεται κατευθείαν το βασικό σου χαρτί . Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τον συγκεκριμένο είναι ότι σύμφωνα με το SYNERGY SPORTS στο ΝΒΑ είναι από τους πρώτους σε αριθμό κατοχών στο TRANSITION . Όταν λοιπόν το πρώτο βιολί της ομάδας έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πάει να πει ότι έχεις μια καλή ιδέα για το τι σε περιμένει .

 


Transition


Συνεχίζοντας λοιπόν το παραπάνω σκεπτικό βλέποντας κανείς τα πρώτα 2 επίσημα παιχνίδια της Σλοβενίας είναι ακόμη πιο ξεκάθαρο το πόσο πολύ στηρίζονται στο transition . Παίκτες όπως ο Randolph , Doncic , Blazic και ο Prepelic λατρεύουν το συγκεκριμένο στιλ . Προκαλεί και λίγο έκπληξη καθώς ο προπονητής τους coach Kokoskov στο EUROBASKET 2015 είχε ένα απίστευτης έκτασης playbook για το 5 ενάντιων 5 και έδειχνε να λατρεύει αυτό το στιλ παιχνιδιού . Στα φιλικά παιχνίδια πάντα είχαν γύρω στα 10 κλεψίματα πολλά από τα οποία ήταν παίζοντας πιεστικές άμυνες και προσπαθώντας πολύ να βάλουν τα χέρια στις μπάλες . Το λάθος λοιπόν όπως πάντα θα είναι σημαντικό αλλά και για έναν άλλο λόγο σήμερα .

Τρίποντο


Παράδοξο , ανεξήγητο δεν ξέρω πώς να το ονομάσω αλλά από την αρχή του καλοκαιριού παίζουν με 28% στο τρίποντο με πολλές μάλιστα προσπάθειες , θεωρώ με πολλές κακές και βιαστικές επιλογές . Με λίγα λόγια δεν νίκησαν κανέναν ακόμη με την ευστοχία τους έξω από τα 6.25 . Μην δίνοντας λοιπόν από τα λάθη εύκολους πόντους , με προστασία της ρακέτας , έξυπνα φάουλ και όχι lay-up ( αν σκεφτούμε καιτο 67.7% που εκτελούν βολές , ποσοστό χαμηλό ) αμέσως αυξάνουμε τις πιθανότητες μας !Για τους άλλους 2 σημαντικούς παίκτες νομίζω είναι γνωστοί από την Real Madrid και πως αγωνίζονται και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους . Να πω απλά ότι ο Randolph φαίνεται να ψάχνει ακόμη την χημεία του με τους υπόλοιπους στο μισόγήπεδο ενώ τους δίνει και έξτρα λύσεις σαν 5 και για τον Doncic ότι είναι ένας μεγάλος αμυντικός στόχος για την αντίπαλη επίθεση . Η Πολωνία στην αρχή του αγώνα με μεγάλη αποτελεσματικότητα τον σημάδεψε .

 

Πολύ σημαντική δουλειά επίσης και ο Vidmar με την αμυντική προσήλωση αλλά και το διάβασμα που έκανε στην άμυνα των Φινλανδών μοιράζοντας και 6 assist ! Η άμυνα τους έχει πολλά προβλήματα . Δοκιμάζουν κάποια πίεση καθυστέρησης σε όλο το γήπεδο , άλλες φορές με παγίδες κλπ σε όλο το γήπεδο . Στα σκριν στην μπάλα κρατάνε μέσα στην ρακέτα τον ψηλό με το πολύ να τον φέρουν στην ευθεία του σκριν , το σημείο προσοχής είναι ότι ορμάνε πολύ με τα χέρια κατευθείαν στην μπάλα για κλέψιμο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή . Στα πλάγια σκριν στην μπάλα οδηγούν προσπαθούν να κρατάνε την μπάλα στην μια πλευρά . Γενικά έχουν και σκληρούς παίκτες όπως ο Vidmar που θα παλέψουν αλλά συνολικά δεν είναι αποτελεσματικοί στο να κρατήσουν τον αντίπαλο χαμηλά !

Είναι ένα παιχνίδι που θεωρώ εξαρτάται από εμάς . Έxουμε υψηλότερη ποιότητα σαν μονάδες, αλλά και σαν ομάδα. Καλή τύχη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ