24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ηγέτης και τα «γρανάζια»

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη διαδοχική του νίκη στην Ευρωλίγκα με τον Νικ Καλάθη να δίνει άλλη μία παράσταση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι η ομάδα του θα παίζει πάντοτε για τη νίκη και δεν πρόκειται να εμπλακεί σε κανένα σενάριο επιλογής αντιπάλου. Παράλληλα ο Καταλανός μετά τον αγώνα εξέφρασε την -δικαιολογημένη- άποψη ότι όλα τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής θα έπρεπε να διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα... Πέρα απ' όλα αυτά όμως, οι «πράσινοι» φαίνεται ότι έχουν ρόλους και πλάνο στο παιχνίδι τους.

Ο Νικ Καλάθης έχει μετατρέψει τα double double σε... άλλη μία μέρα στη δουλειά. Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» είναι απολαυστικός, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί τον «στρατηγό» στο παρκέ. Είναι ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο περιστρέφονται τα πάντα κι εκείνος που αλλάζει προς το καλύτερο τους συμπαίκτες του. Τα κατορθώματά του καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι εκείνα που τον έχουν φέρει κοντά στο βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου. Ωστόσο το ευχάριστο για τον Πασκουάλ είναι ότι πλέον έχει κι άξιους συμπαραστάτες.

Ποτέ ένας παίκτης δεν φέρνει την... άνοιξη μόνος του. Εκτός κι αν πρόκειται για τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο Καλάθης μπορεί να καθοδηγεί τους υπόλοιπους, αλλά κι αυτοί με τη σειρά τους φαίνονται να είναι σε θέση να προσφέρουν τα απαιτούμενα. Ο Μάικ Τζέιμς δείχνει έχει καταλάβει πλήρως τα όσα ζητάει από αυτόν ο προπονητής του. Ο Αμερικανός πήρε τις προσπάθειές του, αλλά παράλληλα μοίρασε πέντε ασίστ για μηδέν λάθη... Επίδοση που αν μη τι άλλο δείχνει ότι μπορεί να παίξει πολύ καλά και τον ρόλο του δημιουργού εκτός από εκείνον του εκτελεστή και συνεχίζει να δίνει απαντήσεις αναφορικά με το θέμα... χημείας.

Στο... κόλπο μπήκε για πρώτη φορά τόσο δυνατά και ο Άντριαν Πέιν. Ο σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας έπαιξε για 17 λεπτά και σε αυτό το διάστημα ο απολογισμός του ήταν δώδεκα πόντοι κι οκτώ ριμπάουντ. Σίγουρα όχι άσχημα, ενώ όσο κυλάει ο χρόνος θα γίνεται ολοένα και καλύτερος. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού πλέον είναι υπερπλήρες, έχοντας έναν ηγέτη, ορισμένα αστέρια και κάποιους ρολίστες. Στα πλέι οφ θα χρειαστούν όλοι προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα Φάιναλ Φορ. Δεν περισσεύει κανείς.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και στον Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος βοηθά με την ενέργειά του ειδικότερα στα εντός έδρας παιχνίδια συνδυάζοντας θέαμα και ουσία. Η πεντάδα του Παναθηναϊκού με τον Θανάση, τον Γκιστ και τον Σίνγκλετον ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία κι αμυντικά μπορεί να καλύπτει όλα τα -πιθανά- λάθη στις περιστροφές, λόγω ταχύτητας και αλτικότητας...

Αυτό που δεν αλλάζει πλην ελάχιστων εξαιρέσεων είναι η αστοχία στις βολές που στα προημιτελικά θα πρέπει να μην υπάρχει διότι θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια που θα γίνει... 

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση κι αυτή είναι να εμφανιστεί στα πλέι οφ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση... Τα σενάρια όπως πάντα τα αφήνει για τις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ