16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο «Ευρωπαίος» Γκιστ και οι άλλοι… (pics)

Το' χουν συνήθειο φαίνεται, αρκετοί εκ των ξένων -Αμερικανών κυρίως- παικτών, που εδραιώνονται στην Ευρώπη, να έχουν κάνει μία σημαντική... βόλτα από διάφορες χώρες. Οχι για τουρισμό απαραίτητα, αλλά για να παίξουν μπάσκετ.

Θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα γνώριμά μας ονόματα, της σχετικά πρόσφατης επικαιρότητας, με αφορμή ωστόσο και επίκεντρο, τον Γκιστ. Κοσμογυρισμένος και... με τη βούλα λοιπόν, είναι και ο βετεράνος άσος. Ο Αμερικανός συνεχίζει το... ευρωπαϊκό του τουρ και ήδη προσθέτει στο πλούσιο βιογραφικό του ένα ακόμη πρωτάθλημα στην Γηραιά Ηπειρο. Μία λίγκα που... δεν του ξέφυγε. Και μάλιστα
σε ανταγωνιστικό επίπεδο.



Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία και πλέον Γαλλία, για τον πολύπειρο πρώην φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού. Προσθέτουμε και την Τουρκία μέσα στο οδοιπορικό του Γκιστ, όσον αφορά χώρες που εκπροσωπούνται στην Ευρωλίγκα και τι... έμεινε; Το Ισραήλ. Τουλάχιστον από τις βασικές μπασκετικά χώρες. Εχει χρόνο ο βετεράνος ψηλός, στα 35 είναι, γιατί όχι...



Μία, μέσες άκρες, ανάλογη περίπτωση του Γκιστ, είναι ο συμπατριώτης του, Μάρκους Σλότερ, αν θέλουμε να επεκταθούμε σε άλλα παραδείγματα, τουλάχιστον από τα πιο ενδεικτικά και προφανή. Με θητεία σε Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, του Σλότερ, τού ξέφυγε η Ρωσία.



«Ευρωπαίος» χρόνια πια και ο Οθέλο Χάντερ με παρουσία σε: Ελλάδα, Ιταλία, Ουκρανία, Ισπανία, Ρωσία, Ισραήλ, Γερμανία...



Αντίστοιχα, ο Κέισι Ρίβερς, εκτός της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, έχει προλάβει να περάσει από Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Σερβία, Λιθουανία... Ολόκληρο μπασκετικό άλμπουμ...

Οσον αφορά τον Ντέιβιντ Λόγγκαν, από την Ιταλία ως την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία, μέχρι την Γερμανία, το Ισραήλ, την Λιθουανία.



Ενα άλλο κεφάλαιο ανήκει στον Μενσά Μπονσού. Τον Βρετανό, γκανέζικης καταβολής, αλλά αμερικανοθρεμμένο παλαίμαχο σέντερ. Πριν αποσυρθεί από τα παρκέ, έκανε... το κομμάτι του, σε Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Τουρκία, Ισραήλ, Ελλάδα.

Οσον αφορά τον Αλεξ Ακερ... Η διαδρομή κατέγραψε, μεταξύ άλλων: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Τουρκία. Και ποιος ξέρει. Το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ