30.2 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ο εξάψαλμος του Πασκουάλ και οι… λόγοι

Ποιος είδε τον Τσάβι Πασκουάλ και δεν τον φοβήθηκε μετά τον διασυρμό του Παναθηναϊκού Superfoods από την Μπαρτσελόνα με 98-71, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο Καταλανός τεχνικός ήταν εκτός εαυτού με τα όσα είδε από τους παίκτες του, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν παράτησαν το παιχνίδι κι επέτρεψαν στους αφηνιασμένους αντιπάλους τους να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +27, υποχρεώνοντας τους νταμπλούχους Ελλάδας στη δεύτερη βαρύτερη ήττα τους στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πασκουάλ έκλεισε τους παίκτες στα αποδυτήρια και τους έριξε μία γερή «κατσάδα». Άλλωστε ήταν ασυγχώρητο για τον προπονητή, το γεγονός ότι κάποιοι σταμάτησαν να παλεύουν κι έδειξαν να παίρνουν πολύ... χαλαρά τα όσα συνέβησαν στο παρκέ.

Ο 45χρονος τεχνικός είχε έναν ακόμη λόγο να είναι έξαλλος. Μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό είχε μιλήσει στους αθλητές του και τους είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτό το «διπλό» στο ΣΕΦ δεν σήμαινε απολύτως τίποτα. Μάλιστα πριν αναχωρήσει η αποστολή για τη Βαρκελώνη, ο Πασκουάλ ήταν... προφητικός λέγοντας: «Η εμπειρία μου λέει πως συνήθως μετά από τέτοιες νίκες το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο» εννοώντας ότι η μεγάλη αυτοπεποίθηση κάνει συχνά κακό.

Τελικά δικαιώθηκε δυστυχώς για εκείνον, καθώς ο Παναθηναϊκός απρουσιάστηκε πολύ πιο μπλαζέ απ' ό,τι θα έπρεπε για να είναι ανταγωνιστικός σ' ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι.

Για περίπου δέκα λεπτά ο Πασκουάλ εξηγούσε φωνάζοντας στους παίκτες του ότι δεν ήταν δυνατόν να παρουσιάζουν τέτοια εικόνα και ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί αντίστοιχη εμφάνιση στο μέλλον, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ