21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο δρόμος της πρόκρισης για τις Εθνικές Γυναικών

Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τις Εθνικές Γυναικών, όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Το κεντρικό συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα πρόκρισης για τις γυναικείες εθνικές ομάδες, ξεκινώντας από την τετραετία 2019-2022. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από το Νοέμβριο του 2019 και προσβλέπουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των γυναικείων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, τα οποία πλέον θα δίνουν περισσότερους αγώνες, με το νέο σύστημα να χαρακτηρίζεται πιο «διακριτό». Παράλληλα, υπολογίζεται να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των ομάδων, καθώς στις διοργανώσεις θα παίρνουν μέρος πλέον περισσότερες Εθνικές και παίκτριες, αλλά και να τονωθεί ο ρόλος των εθνικών ομοσπονδιών.

Οι σημαντικότερες αλλαγές:
-Η πρόκριση στις διοργανώσεις του FIBA θα γίνονται μέσω των προκριματικών αγώνων και όχι της κατάταξης των εθνικών ομάδων σε προηγούμενες διοργανώσεις.

-Η κατάταξη των εθνικών ομάδων στις προηγούμενες διοργανώσεις της ηπείρου τους θα κρίνει ποιες εξ αυτών θα παίρνουν μέρος στον πρώτο γύρο των προκριματικών κάθε ηπείρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-Για τις 22 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 θα υπάρξει ένας πρώτος προκριματικός γύρος σε κάθε ήπειρο και ένας δεύτερος που θα συγκροτείται από τέσσερα διεθνή τουρνουά.

-Στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα πάρουν μέρος 34 ομάδες.

-Η Ωκεανία θα συμμετάσχει στα προκριματικά της Ασίας.

-Οι Εθνικές για να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 θα περάσουν από έναν πρώτο προκριματικό γύρο σε κάθε ήπειρο και στη συνέχεια θα αγωνιστούν σε τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ