16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Γούνταρντ είναι «δολοφόνος» με δίπλωμα (vids)

Ο Τζέιμς Γούνταρντ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό «υπογράφοντας» το διπλό του Περιστερίου στην έδρα του Μεσολογγίου και το Basketa.gr τον παρουσιάζει...

Τέσσερις αγώνες. Αυτό ήταν το χρονικό διάστημα προσαρμογής για τον 27χρονο Αμερικανό «μπόμπερ» ούτως ώστε να βρει τα πατήματά του και να αποδείξει ότι αποτελεί κλασικό σκόρερ ο οποίος αν μείνει ελεύθερος, είναι ικανός να σε «σκοτώσει».

Δεν είναι υπερβολή, ο πρώην παίκτης της Καντού σάλπισε την αντεπίθεση της ομάδας των δυτικών προαστίων στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Μεσολόγγι και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου το ντεμπούτο του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην άκρη του πάγκου της ομάδας να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα.

Οι 20 πόντοι του σε 19 λεπτά συμμετοχής μαρτυρούν τα πάντα. Το ίδιο ισχύει και για τα 6/7 τρίποντα, σε μία επίδοση «φονιά».

Η Τούλσα βγάζει σουτέρ

Γεννημένος στην πόλη Αρκάντια της Οκλαχόμα από μικρός ενδιαφέρθηκε για την πορτοκαλί μπάλα με την οποία είχε ιδιαίτερο δέσιμο.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, πήρε υποτροφία για το κολέγιο της Τούλσα. Δεν πρόκειται για ένα από τα κορυφαία προγράμματα του NCAA, όμως έχει έφεση στη δημιουργία καλών γκαρντ.

Εκεί άλλωστε έπαιξε τη διετία 2010-12 ο Τζόρνταν Κλάρκσον ο οποίος διαπρέπει στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ, ενώ έχει περάσει επίσης από τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς

Πίσω όμως στον Τζέιμς Γούνταρντ. Ο παίκτης του Περιστερίου έμεινε από το 2012 έως και το 2016 στους Golden Hurricane και στην τελευταία του σεζόν μάλιστα τράβηξε τα βλέμματα πάνω του σκοράροντας κατά μέσο όρο ανά αγώνα 15,3 πόντους. Επιλέχτηκε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν στην περιφέρειά του και δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ, όμως δεν άκουσε το όνομά του από τον Άνταμ Σίλβερ.

Γυρολόγος αλλά σταθερός «εκτελεστής»

Δεν το σκέφτηκε πολύ κι αποφάσισε ότι το μέλλον του ήταν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Αποδέχτηκε την πρόταση της γαλλικής Ρουέν στην οποία έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία της χώρας τη σεζόν 2016/17.

Με το «καλημέρα» αναδείχθηκε MVP της πρώτης αγωνιστικής και είχε μία αρκετά ικανοποιητική παρουσία. Αυτή του έδωσε το διαβατήριο για τον επόμενο σταθμό που ήταν στα παράλια της Βαλτικής Θάλασσας.

Η Νεβέζις τον εμπιστεύτηκε και του πρόσφερε συμβόλαιο συνεργασίας, με τους Λιθουανούς να φημίζονται για τις ψαγμένες κινήσεις τους, δίχως να ξοδεύουν πολλές θέσεις για Αμερικανούς.

Ακολούθησε το παρθενικό του ταξίδι στα Βαλκάνια για λογαριασμό της ΜΖΤ Σκοπίων τη φανέλα της οποίας φόρεσε την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Κι εκεί έλαμψε με την παρουσία του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μετακομίσει στη συνέχεια στη γερμανική Μπαϊρόιτ.

Στην Μπουντεσλίγκα έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και σ' ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα... Και κάπως έτσι προέκυψε η Καντού.

Ο ιστορικός σύλλογος της γειτονικής Ιταλίας τον πρόσθεσε τον περασμένο Ιούλιο στο έμψυχο δυναμικό του κι εκείνος όχι μόνο εγκλιματίστηκε αλλά πρόσφερε αρκετά.

Σε 14 παιχνίδια σκόραρε κατά μέσο όρο 11,9 πόντους με 38,8% στα τρίποντα, όμως το κλαμπ κινδύνευε με υποβιβασμό κι αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

https://www.youtube.com/watch?v=Ndq-kd2mLJo

Στο Περιστέρι μπορεί να κάνει τη διαφορά

Η ομάδα των δυτικών προαστίων τον πρόσθεσε στο ρόστερ της στις 21/1 και το ντεμπούτο του καταγράφηκε δύο ημέρες αργότερα, στην εκτός έδρας ήττα από τον Κολοσσό στη Ρόδο με 80-65. Όπως ήταν λογικό δεν μπόρεσε να κάνει πολλά, σημειώνοντας μόλις 5 πόντους.

Ακολούθησαν οι 8 πόντοι στη νίκη επί του Ιωνικού στο «Ανδρέας Παπανδρέου» μία εβδομάδα αργότερα στο πλαίσιο της 13ης «στροφής».

Στον εκτός έδρας διασυρμό από την ΑΕΚ (91-59) στις αρχές του Φλεβάρη που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του Αργύρη Πεδουλάκη στην άκρη του πάγκου της ομάδας, ο Γκούνταρντ ήταν μεταξύ εκείνων που διασώθηκαν από το «ναυάγιο» προσφέροντας 11 πόντους.

Ωστόσο στην ουσία συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό με τις έξι «τρίποντες βόμβες» στο «διπλό» επί του Μεσολογγίου. Όχι κι άσχημα.

Το βέβαιο είναι ότι ο 27χρονος έχει στοιχεία στο παιχνίδι του τα οποία είναι αρκετά καλά και διαθέτει κίνητρο για να «φτιάξει» ακόμα περισσότερο την καριέρα του.

Παράλληλα οι αριστερόχειρες παραδοσιακά μαρκάρονται πιο δύσκολα και το γεγονός αυτό τον καθιστά ακόμα πιο «ελκυστικό» ως πακέτο αθλητή.

Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, με δεδομένο ότι τα προσόντα και η έφεση στο σκοράρισμα υπάρχουν και τα έδειξε ήδη.

Δείτε τον σε δράση:

https://www.youtube.com/watch?v=p4eHCogjnvw

https://www.youtube.com/watch?v=9r5uKwqKMqM



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ