18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Γκριγκόνις «μίλησε» στο τέλος για τη Ζαλγκίρις (vids)

Τελικά το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού ήταν κάτι περισσότερο από τους δύο βαθμούς για τη Ζαλγκίρις. Έβαλε τέλος στον κατήφορο των έξι διαδοχικών ηττών της και αποδεικνύεται σημείο επανεκκίνησης της. Οι Λιθουανοί έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη, εντός έδρας νίκη τους μετά την επιτυχία τους στην Αθήνα. Μετά τις ευρείες νίκες τους επί της Μπασκόνια και της Φενέρμπαχτσε, επιβλήθηκαν της Μπάγερν στο Κάουνας με 74-73 σε ένα παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε με καλάθι του Γκριγκόνις στα 0,4''. Η Ζαλγκίρις ανέβηκε στο 9-7 ενώ η Μπάγερν είναι πια στο 10-6.

 

 

Μετά το αρχικό 4-0 της Μπάγερν, η Ζαλγκίρις βρήκε γρήγορα ρυθμό και άρχισε να επιβάλλει το παιχνίδι της. Κάνοντας ένα σερί 9-0, προσπέρασε με 9-4 στα μισά της πρώτης περιόδου και δύο λεπτά πριν το τέλος της, απέκτησε διψήφια διαφορά (21-11), βρίσκοντας σκορ κατά κύριο λόγο από κοντά. Μετά το 22-16 της πρώτης περιόδου, οι Λιθουανοί απέκτησαν ξανά διψήφιο προβάδισμα (26-16 στο 11'). Η Μπάγερν όμως μέσα από την άμυνα της βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει και στο 16' η διαφορά περιορίστηκε στους τρεις πόντους (31-28) και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (40-35).

 

 


Η τρίτη περίοδος δεν ξεδιάλυνε την κατάσταση. Η Ζαλγκίρις βρέθηκε στο +8 (47-39) όμως η Μπάγερν δεν της επέτρεψε να αισθανθεί άνετα κι έτσι στο 30' η υπόθεση νίκη παρέμενε στο τραπέζι (56-51). Η εκκίνηση της τέταρτης περιόδου άρχισε μάλιστα να αλλάζει το τοπίο που διαμορφώθηκε στα πρώτα 30 λεπτά, αφού η Μπάγερν μπήκε με ένα 6-0 που της επέτρεψε να προσπεράσει με 57-56. Έτσι τα τελευταία λεπτά απέκτησαν μία «άγρια ομορφιά».

 

Η Ζαλγκίρις με ένα σερί 8-2 βρέθηκε και πάλι μπροστά (64-59 στο 35') όμως με δύο «κολλητά» τρίποντα του Ουάιλερ-Μπαμπ η Μπάγερν ανέκτησε το προβάδισμα (64-65). Τα μικρά σερί συνεχίστηκαν, με τη Ζαλγκίρις να παίρνει και πάλι κεφάλι με 70-65, στα 2,5 λεπτά πριν το τέλος. Μπαινοντας στο τελευταίο λεπτό, ο κορυφαίος των γηπεδούχων Μάριους Γκριγκόνις τους έδωσε «αέρα» πέντε πόντων (72-67) όμως ο Ντένις Σίλεϊ με τρίποντο έδωσε χροιά θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα (72-70 στα 45''). Ακολούθησαν άστοχο τρίποντο του Γκριγκόνις στα 19'' και ο Ουάιλερ-Μπαμπ με γκολ-φάουλ έδειχνε να λέει την τελευταία λέξη για λογαριασμό της Μπάγερν (72-73). Δεν ήταν όμως! Ο Μάριους Γκριγκόνις σκόραρε στα 0,4'' και χάρισε στη Ζαλγκίρις τη μεγάλη νίκη.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Θέλει και ερώτημα; Ο Μάριους Γκριγκόνις έβαλε το σουτ της νίκης της Ζαλγκίρις και ήταν, έτσι κι αλλιώς, ο κορυφαίος της αφού ήταν εκείνος που την καθοδηγούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο τελείωσε με 22 πόντους και «γεμάτη» στατιστική.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Τα δίποντα ήταν η βασικότερη διαφορά των δύο ομάδων στη στατιστική. Η Ζαλγκίρις εκτέλεσε με 55,6% και η Μπάγερν με 46,8% κι έτσι «κρύφτηκε» η κυριαρχία των Γερμανών στις δεύτερες επιθέσεις και στο σκορ από αυτές (4-13).

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Zalgiris / Twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ