21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γκρίφιν κέρδισε στο… νήμα τον Τοκότο

Με την άφιξη του Λούκα Μπάνκι στην Αθήνα άρχισε να υλοποιείται ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ, όχι όμως με τον τρόπο που ενδεχομένως μαρτυρά η απόκτηση του Μάλκολμ Γκρίφιν. Δεν θα αρχίσει, δηλαδή, η Ένωση να ανακοινώνει τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Τουναντίον.

Στα αλλεπάλληλα μίτινγκ που πραγματοποιεί ο Μπάνκι με τους συνεργάτες του επιχειρείται η δημιουργία short list υποψηφίων για κάθε θέση όπου θα αποκτηθεί ξένος παίκτης, αλλά και η δημιουργία συνδυασμών παικτών (αν αποκτηθεί ο τάδε παίκτης για πόιντ γκαρντ, θα ήταν προτιμότερο να παίρναμε τον δείνα για σούτινγκ γκαρντ κ.ο.κ.), ώστε να καθοριστούν με σαφήνεια οι μεταγραφικοί στόχοι και να επιδιωχθεί από εκεί και μετά η υλοποίησή τους.

Αυτό θα πάρει μερικές μέρες, καθώς δεν αρκεί να εντοπιστούν οι στόχοι, αλλά θα πρέπει να γίνει και διαπραγμάτευση για να αποκτηθούν με τους κατά το δυνατόν ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που ενδιαφέρουν είναι πιο ακριβοί σε σχέση με όσα έχει προϋπολογίσει να δώσει η ΑΕΚ, επομένως πρέπει να γίνει το σχετικό παζάρι κι αυτό θέλει το χρόνο του. 

Ο Γκρίφιν, βεβαίως, είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς εντάσσεται στην κατηγορία του... κελεπουριού. Καλός και ψηλός γκαρντ, που παίζει σε δύο θέσεις, είναι σε καλή ηλικία, με τον Κολοσσό έδειξε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο της Basket League και - πολύ βασικό - ήταν πολύ προσιτός οικονομικά. Δεν ήταν, ωστόσο, ο μόνος που είχε εντοπιστεί.

Ανάλογη περίπτωση ήταν και αυτή του Τζει Πι Τοκότο, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει. Κι αυτός είναι καλός και σχετικά νεαρός παίκτης, με σημαντικά περιθώρια εξέλιξης, σε άλλη θέση βέβαια, αφού είναι "τριάρι", έδενε μάλιστα πολύ καλά με τον Γιαννόπουλο, επειδή έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με αυτόν, και επίσης πολύ προσιτός οικονομικά. 

Με αυτούς του δύο δεν χρειαζόταν διαπραγμάτευση, η ΑΕΚ τους έπαιρνε όποια ώρα ήθελε. Τελικά ο Μπάνκι επέλεξε τον Μάλκολμ Γκρίφιν, όχι με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, απ' ό,τι λέγεται. Οι πληροφορίες που συνέλεξε για την εξωγηπεδική ζωή και κάποιες συμπεριφορές του Τοκότο δεν ήταν αυτές που θα ήθελε να ακούσει, επομένως αποφάσισε να πάει στα σίγουρα με τον Γκρίφιν, που έχει και το επιπλέον ατού ότι γνωρίζει καλά πού έρχεται, αφού εδώ ήταν και πέρυσι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ