24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γκρέι έκρινε το θρίλερ του Ιβανωφείου (vids)

Ο καλύτερος τρόπος για να αφήσει μια ομάδα πίσω της μια κρίση ή έστω μία μίνι κρίση, όπως αυτή που πέρασε το Περιστέρι, είναι -εκτός από τις αλλαγές- οι νίκες. Η επικράτηση επί του Μεσολογγίου ακολουθήθηκε σήμερα με ένα μεγάλο διπλό επί του Ηρακλή. Το 2/2 υπό τον Αργύρη Πεδουλάκη ήρθε με 75-71 στην παράταση, υποχρεώνοντας τον Ηρακλή στην πρώτη εντός έδρας ήττα του μετά τις νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Κολοσσού. Οι νικητές είναι πια στο 4-1 ενώ οι γηπεδούχοι υποχώρησαν στο 3-2.

 


Το παιχνίδι έκρινε το «κρύο αίμα» του Στίβεν Γκρέι που σημειώνοντας «μεγάλα» σουτ στην τέταρτη περίοδο και την παράταση, οδήγησε το Περιστέρι σε μία σπουδαία νίκη.

 

Οι δύο ομάδες άρχισαν νευρικά το παιχνίδι και έμειναν χωρίς σκορ στα δύο πρώτα του λεπτά, όμως ο Ηρακλής συνήλθε πιο γρήγορα. Έτσι μπαίνοντας στο δεύτερο πεντάλεπτο της περιόδου, προηγήθηκε με 12-4, με τον Καββαδά να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες έχοντας πέντε πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει πια ρυθμό και στο 7' ήταν με μπροστά με 18-9 βρίσκοντας λύσεις πια από μακριά (3/6 τρίποντα). Το δεύτερο φάουλ του Μπόουλιν, τον οδήγησε στον πάγκο και χωρίς τον Αμερικανό στο παρκέ, η εικόνα του Ηρακλή δεν ήταν η ίδια. Από την άλλη το Περιστέρι είχε περισσότερη πια υπομονή στο παιχνίδι του και με σερί 6-0, πλησίασε στο 18-15 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

 


Όταν ο Γκρέι βγήκε από την αφάνεια στην οποία βρισκόταν στην πρώτη περίοδο, με δύο απανωτά τρίποντα, το Περιστέρι ισοφάρισε στους 23 πόντους στο 13'. Μπαίνοντας μάλιστα στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου, το Περιστέρι βρέθηκε μπροστά (27-29) όμως ήταν φανερό ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να «χτίσει» ένα σερί και πολύ περισσότερο ένα μεγάλο προβάδισμα. Έτσι στο τέλος του ημιχρόνου υπήρχε ισοπαλία στους 33 πόντους, με τον Ηρακλή να μην εκτελεί με συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση (8/17 δίποντα) και το Περιστέρι να δυσκολεύεται να βρει με σταθερότητα σκορ από μακριά (4/17 τρίποντα).

 

 

Η τρίτη περίοδος είχε λίγο-πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά. Οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν εύκολα σκορ αλλά ο Ηρακλής με την πολυτέλεια των μακρινών σουτ που του έδωσαν ο Χάνλαν και ο Μπόουλιν, ήταν μπροστά στα μισά του δεκαλέπτου με 42-41. Με τον Αμερικανό γκαρντ να του δίνει σκορ και δημιουργία, ο Ηρακλής προηγήθηκε με 47-43 στο 27' και στο τέλος της περιόδου είχε στα χέρια του προβάδισμα έξι πόντων (53-47).

 

 

Με τον ο Καββαδά εκτός παιχνιδιού έχοντας φορτωθεί νωρίτερα με φάουλ, το Περιστέρι προσπάθησε να βρει λύσεις από κοντά αφού το τρίποντο ήταν είδος προς... εξαφάνιση. Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο όλα ήταν ανοιχτά για τον νικητή (60-60). Μετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις, το Περιστέρι είχε την τελευταία επίθεση αλλά το τρίποντο του Αθηναίου δεν βρήκε τον στόχο κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο το Περιστέρι προηγήθηκε μετά από ένα λεπτό με 66-62, ο Ηρακλής πλησίασε στο 65-66 μετά από ένα αντιαθλητικό του Τζόουνς όμως ένα «μεγάλο» τρίποντο του Γκρέι έκανε το 71-65 στα 54''. Ο Βεργίνης μείωσε στο 67-71 με σουτ εκτός ισορροπίας, όμως ο Αμερικανός με ένα ακόμη τρίποντο έγραψε το 67-74. Ο Ηρακλής δεν τα παράτησε, πλησίασε (71-74 στα 13'') και με 1/2 βολές του Γκρέι έγινε το τελικό 71-75.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η προσωπικότητα του Στίβεν Γκρέι αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Ο Αμερικανός ήταν το αντίδοτο για το πρόβλημα που εμφάνισε σήμερα το Περιστέρι στο μακρινό σουτ. Έβαλε το τρίποντο της ισοφάρισης στους 60 πόντους στην κανονική περίοδο και εκείνο που έκανε το +6 για το Περιστέρι, ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης. Ωστόσο σημαντική ήταν η παρουσία του ΜακΛίν που έδωσε πολύτιμη βοήθεια στην τέταρτη περίοδο και την παράταση.

 

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Αμπντούλ Γκάντι άρχισε το παιχνίδι για το Περιστέρι, αποσύρθηκε μετά τα τρία πρώτα λεπτά του αγώνα έχοντας μηδενικά σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής και δεν επέστρεψε μέχρι το τέλος του.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Για ένα παιχνίδι στο οποίο οι ισορροπίες ήταν λεπτές και κύλησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του, η διαφορά στα τρίποντα ήταν πολύ μεγάλη (8/19 ο Ηρακλής, 8/37 το Περιστέρι). Ο Γκρέι όμως φρόντισε να την «κρύψει» με τα σουτ που έβαλε στην τέταρτη περίοδο και την παράταση.

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ