25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γκούντουριτς έλυσε το “γρίφο” για τη Φενέρ

Με εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και κορυφαίο τον Μάρκο Γκούντουριτς η Φενέρμπαχτσε δεν έπεσε στην...παγίδα της Μακάμπι την οποία νίκησε άνετα (87-73) στην Πόλη και είναι πλέον το φαβορί για τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο.

Οι Τούρκοι μπροστα σε 11.000 φίλους τους (δικαιώνοντας τον "Ζότς" που απαντώντας στους δημοσιογράφους μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ τους ρώτησε τι μέσο όρο θεατών είχε η ομάδα πριν έρθει αυτός στην Πόλη) έδειξαν να έχουν ξεπεράσει το σοκ από το νικητήριο καλάθι του Νάντο Ντε Κολό την προηγούμενη εβδομάδα και περιμένουν πλέον από τη ρωσική αρκούδα να νικήσει (αύριο) και τον Ολυμπιακό για να μείνουν στη δεύτερη θέση.

Η Φενέρμπαχτσε που μετρούσε τρεις σερί ήττες από τη Μακάμπι (πέρυσι έχασε μάλιστα στην εκπνοή στην Κωνσταντινούπολη) δυσκολεύτηκε για 12 λεπτά, όντας πίσω στο σκορ μέχρι και 8 πόντους (18-26). Ομως κάπου εκεί άρχισε η τρίποντη καταιγίδα το ημίχρονο έκλεισε με 45-36, ενώ η διαφορά για τους γηπεδούχους έφτασε μέχρι και το +21 (72-51) στο 29'  με ηγέτη τον Γκούντουριτς σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την Φενέρ (ρεκόρ καριέρας οι 23 πόντοι) να θυμίζει ότι είναι η κάτοχος του τίτλου.

Αξιος συμπαραστάτης του Γκούντουριτς ο Κώστας Σλούκας που έχει ανέβει πάρα πολύ με 12π. και 5 ασίστ.

Η Μακάμπι άντεξε μόλις 12 λεπτά και πολύ δύσκολα θα προλάβει το τρένο της οκτάδας, στο οποίο πριν από κανά μήνα έδειχνε σίγουρη ότι θα είναι μέσα.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 45-36, 74-56, 87-73.

Ανθρωπος του αγώνα: Το αγαπημένο νούμερο του Μάρκο Γκούντουριτς είναι το 23 που φοράει στη φανέλα του. Για κακή τύχη των φιλοξενούμενων ο Σέρβος φόργουορντ το "κυνήγησε" και σε πόντους και πράγματι σταμάτησε στους 23 με 5/6 τρίποντα μάλιστα και εξαιρετική στατιστική (είχε επίσης 2/3 δίποντα. 4/4 βολές, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα) . Ηταν αυτός που έδωσε την έκρηξη στην τουρκική ομάδα για να ξεφύγει στο σκορ.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι γηπεδούχοι είχαν 53% στα τρίποντα (11/21) αλλά ήταν εκπληκτικοί στο πρώτο μέρος το οποίο τελείωσαν με 7/11 τρίποντα και 13 ασίστ !   Μάλιστα μέσα σε 14 λεπτά (από το 11' έως το 25') οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι έχοντας σε εκείνο το διάστημα 7/8 τρίποντα. Επίσης τα μόλις 6 λάθη που έκαναν είναι σημαντικό στοιχείο όπως και οι 10 παραπάνω ασίστ (22-12) αλλά και το γεγονός ότι είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ