25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γκιστ 5ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού

Ήταν, βάσει των αριθμών, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού στον θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης αφού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα (18). Ήταν ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τις δύο βολές λίγο πριν το τέλος. Για τον Τζέιμς Γκιστ το χθεσινό ματς άφησε ένα ακόμη επίτευγμα, με μεγαλύτερη ιστορική αξία.

Με τους 15 πόντους του ο Αμερικανός φόργουορντ έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Ο Γκιστ έφτασε τους 1.147 πόντους και ξεπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς που στην 4ετία 2002-06 είχε σημειώσει 1.140 πόντους.

Αναλυτικά ο δρόμος προς τους 1.147 πόντους του Αμερικανού που διανύει την 6η σεζόν του στο «τριφύλλι».

Ακόμη ο Γκιστ με τις τρεις εύστοχες βολές που είχε χθες, έφτασε τις 187 στη διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό και έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (186) με βάση βέβαια τους αριθμούς της Ευρωλίγκα, από το 2000.

Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε χθες, ο Νικ Καλάθης έγινε ο 6ος παίκτης στην πράσινη ιστορία στην Ευρωλίγκα που έφτασε τα 400 σε αυτήν.

Ο Κρις Σίνγκλετον έκανε ένα από τα πέντε κλεψίματα της ομάδας του κι έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία της που έφτασε τα 50.

Ο Κέι Σι Ρίβερς έφτασε για 7η φορά στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα τους 20 πόντους όμως έφτασε και σε μία αξιοσημείωτη, αμυντική επίδοση. Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα κλεψίματα κάνοντας τρία όσα είχε και στα περσινά πλέι οφ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε αλλά και δύο φορές ως παίκτης της Ρεάλ.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ