27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Γκιστ 2ος “100άρης” μπλοκέρ του Παναθηναϊκού

Η ήττα και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, ασφαλώς το επισκιάζει, ωστόσο ο Τζέιμς Γκιστ πέτυχε κάτι ξεχωριστό στο σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ. Έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία των “πράσινων” στην Ευρωλίγκα που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό κοψιμάτων.

 


Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε τις δύο από τις τέσσερις τάπες του Παναθηναϊκού και έτσι έφτασε τις 100 με την πράσινη φανέλα σε σύνολο 177 αγώνων. Το άλλο μέλος αυτής της μικρής λίστας, είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που μέτρησε 118 τάπες στη διοργάνωση.

 


Σε ομαδικό επίπεδο...

 


Μία από τις αιτίες της ήττας, ήταν και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε μετά από αρκετό καιρό με χαμηλό ποσοστό στα σουτ δύο πόντων. Μάλιστα το 40,42% που είχε (19/47) αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα ματς του ΟΑΚΑ αφού το προηγούμενο ήταν το 46,15% (18/39) που είχε στο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Χειρότερο ήταν μόνο το 40% (14/35) του παιχνιδιού με τη Χίμκι στη Μόσχα.

 


Τα χαμηλά ποσοστά ήταν απόρροια και της μικρής δημιουργίας που έβγαλε στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, κάτι που αποτυπώνεται στις 12 ασίστ με τις οποίες τελείωσε το παιχνίδι και είναι η δεύτερη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του στη φετινή διοργάνωση, μετά τις 11 που είχε κόντρα στον Ολυμπιακό.

 


Οι “πράσινοι” σημείωσαν όμως κι ένα θετικό ρεκόρ περιόδου ως προς τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, έχοντας 45 ριμπάουντ, ένα περισσότερο από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Νταρουσάφακα. Παράλληλα ισοφάρισαν το χαμηλότερο παθητικό τους από λάθη, δεχόμενοι μόνο έξι ενώ στον αντίποδα πήραν 12 από τα λάθη της Ρεάλ (και οι δύο είχαν από 10). Ο Παναθηναϊκός είχε δεχτεί έξι πόντους από τα λάθη του και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Νταρουσάφακα.

 


Η Ρεάλ έγινε η ομάδα που πήρε τα περισσότερα ριμπάουντ στο ΟΑΚΑ. Είχε 47, ένα περισσότερο από τη Ζάλγκιρις. Παράλληλα έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων στο ΟΑΚΑ, έχοντας όμως και πολλές προσπάθειες (12/36). Η Φενέρμπαχτσε είχε 13/21 και η Εφές 10/33.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ