27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ο Γκιστ «10αδάτος» στα τρίποντα

Ο Τζέιμς Γκιστ συνεχίζει και «σκαρφαλώνει» σταθερά στις κορυφαίες θέσεις, των ιστορικών λιστών του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

 

Ο Αμερικανός φόργουορντ με το χθεσινό τρίποντο του κόντρα στην Μπασκόνια, μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής, «πράσινης» λίστας στην ιστορία της διοργάνωσης. Έφτασε τα 86 και ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή (85).

 

Ακόμη, με τα έξι εύστοχα δίποντα του, ο Τζέιμς Γκιστ έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε και ξεπέρασε τα 400 στην Ευρωλίγκα. 1ος ήταν βέβαια ο Μάικ Μπατίστ (838).

 

Η εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν η… προειδοποίηση. Ο Κένι Γκάμπριελ έκανε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή Ευρωλίγκα χθες κόντρα στην Μπασκόνια. Αυτό δείχνουν οι 19 βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης και καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι επτά του εντός έδρας αγώνα με τη Μιλάνο.

 

Παράλληλα με την 44η εμφάνιση του στη διοργάνωση, μπήκε στην πρώτη 30άδα της σχετικής λίστας του Παναθηναϊκού ξεπερνώντας τον Δήμο Ντικούδη και φτάνοντας τον Ρομέιν Σάτο.

 

O Νίκος Παππάς με τους 12 πόντους του έφτασε τους 700 στην Ευρωλίγκα.

 

Αυτό που ξεχώρισε σε ομαδικό επίπεδο, ήταν μια επίδοση της Μπασκόνια. Οι Βάσκοι έγιναν η πρώτη ομάδα από τις 12 που επισκέφτηκαν φέτος το ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τριπόντων. Είχαν 10 και μάλιστα με 50% (10/20). Η μόνη ομάδα που σούταρε με μεγαλύτερο ποσοστό ήταν η Φενέρμπαχτσε που είχε 53,84% (7/13).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ