20.3 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γκιστ ξεπέρασε τον Διαμαντίδη

Φορώντας την πράσινη φανέλα για 6η πια χρονιά, ο Τζέιμς Γκιστ ανεβαίνει στις περισσότερες ιστορικές, στατιστικές λίστες του Παναθηναϊκού τόσο στη Stoiximan.gr Basket League όσο και στην Ευρωλίγκα. Χθες σημείωσε ένα ξεχωριστό «προσπέρασμα».

 

Ο Αμερικανός φόργουορντ με τα πέντε εύστοχα δίποντα του κόντρα στη Μακάμπι, έφτασε τα 374 με το «τριφύλλι» στην Ευρωλίγκα και είναι πια ο 2ος της σχετικής λίστας καθώς άφησε πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη που παίζοντας με τον Παναθηναϊκό από το 2004 ως το 2016 είχε 372, με τη διοργάνωση βέβαια να έχει διαφορετικό format και λιγότερους αγώνες. Συν τις άλλοις ο «3D» εκτελούσε περισσότερο από μακριά. Ακόμη κι έτσι το επίτευγμα του Αμερικανού είναι ξεχωριστό.

 

Ακόμη, με τις πέντε εύστοχες βολές του ο Τζέιμς Γκιστ έφτασε τις 194 στη διοργάνωση με τον Παναθηναϊκό και έγινε ο 6ος της αντίστοιχης, ιστορικής του λίστας στη διοργάνωση προσπερνώντας τον Νίκο Χατζηβρέττα (193).

 

*Ο Ίαν Βουγιούκας είχε 1/4 δίποντα κι έτσι έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα (από το 2000) που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

 

*Τριψήφιος έγινε και ο Κέι Σι Ρίβερς σε μία ακόμη πιο μικρή λίστα παικτών. Με τα τρία εύστοχα τρίποντα που είχε χθες, ξεπέρασε τα 100 (έχει πια 102) με τον Παναθηναϊκό σπάζοντας ένα «φράγμα» που πέρασαν μόνο άλλοι πέντε παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Διαμαντίδης, Φώτσης, Αλβέρτης, Λάκοβιτς και Νίκολας.

 

Ο Αμερικανός έγινε παράλληλα, με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ, ο 21ος στην πράσινη ιστορία στη διοργάνωση που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

 

*Ο 6ος παίκτης στην ιστορία του «τριφυλλιού» στα αμυντικά ριμπάουντ έγινε ο Κρις Σίνγκλετον. Με τα 10 που μάζεψε χθες, έφτασε τα 195 και ξεπέρασε τον Στέφαν Λάσμε που τη διετία 2012-14 είχε 189.

 

*Ο Κένι Γκάμπριελ έγινε ο 37ος παίκτης που έφτασε τα 100 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό.

 

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα το 80% από τη γραμμή του φάουλ. Είχαν 18/22 βολές, ποσοστό 81,8% ενώ το προηγούμενο καλύτερο τους ήταν το 77,7% που είχαν κόντρα στη Μάλαγα (7/9).

 

*Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή επίδοση της με τα 39 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της, όσα είχε και στο παιχνίδι με τη Χίμκι.

 

*Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα χθες στο αμυντικό transition δεχόμενος 20 πόντους στον αιφνιδιασμό, αριθμός που συνιστά αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο μάλιστα ήταν ακριβώς το μισό, 10 πόντοι στο ματς της Βαρκελώνης.

 

*Αρνητικό ρεκόρ για τα 13 παιχνίδια του στη φετινή Ευρωλίγκα είναι και η μία μόνο τάπα που είχε χθες ο Παναθηναϊκός που είχε σε έξι ματς από δύο.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ