26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Γκασόλ “έφαγε” τον Φιζντέιλ!

Μετά και την τελευταία ήττα τους από τους Μπρούκλιν Νετς την Κυριακή το βράδυ, με την οποία συμπλήρωσαν οκτώ συνεχόμενες, οι Μέμφις Γκρίζλις αποφάσισαν να αλλάξουν προπονητή. Απέλυσαν τον Ντέιβιντ Φιζντέιλ και ανέθεσαν καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή στον Τζέι Μπι Μπίκερσταφ μέχρι να δουν τι θα κάνουν. "Αποφάσισα πως μια αλλαγή πορείας ήταν αναγκαία αυτή τη στιγμή προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά", είπε απλώς ο τζένεραλ μάνατζερ των Γκρίζλις, Κρις Ουάλας, αφήνοντας ασφαλώς πολλά κενά στην αιτιολόγηση της απόφασής του.

Και έδωσε άφθονο χώρο στις φήμες που θέλουν τον Μαρκ Γκασόλ να ζήτησε ουσιαστικά το κεφάλι του προπονητή επί πίνακι, να οργιάσουν! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φιζντέιλ απολύθηκε μία μέρα αφότου άφησε τον Ισπανό σταρ της ομάδας του Μέμφις στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου στον αγώνα με τους Νετς. Κάτι που τον έκανε έξαλλο και δεν προσπάθησε καθόλου να το κρύψει στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι: "Μου συνέβη για πρώτη φορά να μην παίζω στην τελευταία περίοδο και δεν μου άρεσε καθόλου! Είμαι ακόμα πιο αναστατωμένος απ' όσο δείχνω. Είμαι σίγουρος ότι οι προπονητές μου ήξεραν πως κάτι τέτοιο θα με πλήγωνε πολύ κι όμως το έκαναν", είπε.

Για τους Γκρίζλις ο Μαρκ Γκασόλ είναι ένας ακριβοπληρωμένος σταρ με κομβικό ρόλο στην ομάδα κι από τη στιγμή που ήρθε σε κόντρα με τον προπονητή, η ομάδα του Μέμφις δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το ποιος έπρεπε να την πληρώσει. Κι ας παίζουν εδώ και κάμποσο καιρό χωρίς τον άλλο μεγάλο σταρ τους, τον Μάικ Κόνλεϊ, που είναι τραυματίας.

Κύμα συμπαράστασης στον Φιζντέιλ!

Ο Πάου Γκασόλ έσπευσε να υπερασπιστεί τον αδελφό του λέγοντας πως δεν ήταν σωστό που έμεινε στον πάγκο στην τελευταία περίοδο, αλλά ταυτόχρονα τονίζοντας πως δεν πρέπει να χρεωθεί σε αυτόν η αποκμάκρυνση του προπονητή.

Το υπόλοιπο ΝΒΑ, όμως, είχε λίγο διαφορετική άποψη. Διάφοροι παίκτες και προπονητές δήλωσαν αιφνιδιασμένοι με την απόλυση του Φιζντέιλ και στάθηκαν στο πλευρό του. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Φιζντέιλ στο Μαϊάμι έγραψε στο twitter: "Χρειάζομαι μερικές απαντήσεις".

Ο Στιβ Κερ χαρακτήρισε τον Φιζντέιλ ως έναν από τους καλύτερους προπονητές στο πρωτάθλημα και δήλωσε αιφνιδιασμένος με την απόλυσή του δίχως να μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό, πόσο μάλιστα από τη στιγμή που έπαιζε χωρίς τον Μάικ Κόνλεϊ.

Ο Τάιρον Λου είπε πως δεν ήταν σωστό να φύγει έτσι ο προπονητής των Γκρίζλις, που έκανε σπουδαία δουλειά και είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ενώ ο Τέρι Στοτς των Μπλέιζερς υποστήριξε πως είναι απογοητευτικό να την πληρώνουν τόσο εύκολα οι προπονητές όταν χάνουν μερικά παιχνίδια.

Ο Ντέιβιντ Φιζντέιλ έμεινε κάτι παραπάνω από ένα χρόνο στους Γκρίζλις και πέρυσι στη μοναδική σεζόν που τους κοουτσάρισε, τους οδήγησε στα πλέι οφ με ρεκόρ 43-39.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ