20.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο “Γκάγκα” που πεθαίνει για τον “Τίγρη”

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, ότι το ένα χέρι που νίβει το άλλο, για τον τέντζερη το καπάκι και για τον Φίλιππο ο Ναθαναήλ. Μπορείς να βρεις πολλές παροιμίες για να περιγράψουν την σχέση τους αλλά άσε να στις πει καλύτερα ο “Τίγρης”.

Το πρώτο τους “επαγγελματικό” αντάμωμα, η πρώτη συνεργασία - όπως θέλεις πες το - έγινε στα πέριξ του Λευκού Πύργου. Για την ακρίβεια, λίγο πιο πάνω, στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Με τα χρόνια βρέθηκαν στην Καβάλα για να κατηφορίσουν στο Μαρούσι και εν συνεχεία να ανηφορίσουν 504 χιλιόμετρα για χάρη της “νύφης του Θερμαϊκού”. Βαγγέλης Αλεξανδρής και Γιάννης Γκαγκαλούδης, “Τίγρης” και “Γκάγκα” συνυπάρχουν από το 2001, έκαναν τα… διαλείμματα για να τους ενώσει αυτή την φορά ο Ηρακλής. Η αφοσίωση του ενός και το έργο του άλλου, οδηγούν τον “Γηραιό” προς την Basket League αλλά δημιουργεί και απορίες. Μία από αυτές, πως στο καλό να πάνε μια χαρά αυτοί οι δύο; “Τον Γιαννάκη – κι ας είναι κοντά στα 40, για μένα πάντα Γιαννάκης θα είναι - τον έχω κοντά μου σχεδόν 17 χρόνια, σε τέσσερις ομάδες. Ξέρω την ψυχοσύνθεση του, ξέρω να τον χειρίζομαι γιατί είναι ένα καταπληκτικό παιδί! Είναι παρεξηγημένος αλλά εγώ ουδέποτε είχα πρόβλημα, όχι μόνο με τον Γιάννη αλλά και με παιδιά που ήταν πιο δύσκολοι χαρακτήρες, είτε ήταν Έλληνες, είτε ξένοι. Είναι ο τρόπος που τα προσεγγίζεις. Αν τα προσεγγίζεις σωστά, πεθαίνουν για σένα. Από την άλλη βέβαια, είναι κι ένας παίκτης που τον ήθελα πολύ γιατί χαρισματικός. Βλέπεις πως είναι μέσα σε πέντε-έξι κατηγορίες” λέει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Πυξ-λαξ για χάρη του “Γκάγκα”

Και στο σκοράρισμα διαπρέπει και στις ασίστ από τους πρώτους είναι και στις φιλίες το ίδιο. Ακόμα και αυτοί που είχαν ακούσει άλλα για την… αφεντιά του Γκαγκαλούδη, σκέφτονται πλέον αλλιώς. Και για του (γραπτού) λόγου το αληθές, διάβασε τι έχει να σου πει ο Αλεξανδρής: “Έχω παιδιά που έχουν διαγράψει μια ιστορία στον χώρο. Ο Τότσιος, ο Αγγελακόπουλος, ο Δέσπος και ο Καλαϊτζίδης… Όλοι αυτοί βέβαια ήταν λίγο “σφιγμένοι” στην αρχή. Δεν θα σου πω ποιο όνομα αλλά ήρθαν δύο παιδιά και μου είπαν “κόουτς, είχες δίκιο. Λάθος μας τα έλεγαν για τον Γιάννη. Αν κάπως πει κακή κουβέντα για τον Γιάννη θα του ρίξω μπουνιά”. Κατάλαβαν αυτοί που δεν τον γνώριζαν πως είναι ένα παιδί αυθόρμητο. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους, δεν κρύβεται και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Εγώ όμως τον αγαπάω πολύ κι έχω πολύ καλές σχέσεις και με την οικογένεια του. Του λέω πάντα πως “αδίκησες τον εαυτό σου””.

Ο Γιάννης είναι αληθινός

Καλές σχέσεις με το… Γκαγκαλουδέϊκο έχει ο 66χρονος τεχνικός που δεν είχε πρόβλημα να μοιραστεί με συνομιλία που είχε με τους γονείς του Γιάννη: “Οι γονείς του μου είχαν πει μετά από μία νίκη μας “Βαγγέλη, αφού είναι ευτυχισμένος με αυτόν τον χαρακτήρα, ασ' τον να είναι έτσι”. Και δεν του είπαν πριν πέντε, δέκα ή και 20 χρόνια. Του το είπαν φέτος, μετά από μία νίκη του Ηρακλή με τον “Γκάγκα” να πλησιάζει τα 40. Η ευτυχία βέβαια, δεν κοιτάζει χρόνια. “Είχαν δίκιο. Δεν μπορούμε να μπούμε όλοι σε στεγανά. Ο Γιάννης έτσι εκφράζεται, το νοιώθει, είναι αυθόρμητος, είναι όμως αληθινός! Ότι κάνει, το κάνει με την ψυχή του¨”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ