13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Γιούιν πρωταθλητής σε μια ιστορική μέρα (vid)

Μπορεί ο φύλακας να μην τον αναγνώρισε και του ζήτησε ταυτότητα για να μπει στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, στο οποίο έχει γράψει...χιλιόμετρα ο ίδιος, αλλά αυτός κατάφερε να γράψει για μία ακόμη φορά ιστορία. Ο Πάτρικ Γιούιν, ως προπονητής στο NCAA πλέον, οδήγησε το Τζορτζτάουν στον τίτλο της Big East σε μια ιστορική μέρα για τον ίδιο, το κολλέγιο και τη διοργάνωση γενικότερα.

Ήταν πίσω στις 13 Μαρτίου του 1972, όταν το Τζορτζτάουν ανακοίνωνε πως τη θέση του προπονητή θα αναλάβει ένας κόουτς από το γυμνασιακό πρωτάθλημα. Το όνομα αυτού Τζον Τόμπσον! Ήταν ο προπονητής με την οποία η ομάδα θα έγραφε χρυσές σελίδες, φτάνοντας ως τον τίτλο του 1984. Κορυφαίος παίκτης εκείνης της ομάδας ήταν ο Πάτρικ Γιούιν και ο Τόμπσον έγινε ο πρώτος αφροαμερικάνος που έφτασε στον τίτλο του NCAA. Έμεινε στον πάγκο της ομάδας για 27 χρόνια.

Τον τίτλο του Πάτρικ Γιούιν σχολίασε με τον δικό του τρόπο ο Ρικ Πιτίνο. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε οδηγήσει το δικό του Αϊόνα στον τίτλο της MAAC, πόσταρε μια φωτογραφία από την κοινή τους πορεία στους Νικς, όταν ως κόουτς των Νεοϋορκέζων είχε παίκτη τον Γιούιν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ