25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιουλ είναι ο MVP και έδωσε και την είδηση για το ΝΒΑ (Vid)

Η αλήθεια είναι πως έμοιαζε "στημένο". Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος; Μόνο ο Σέρχιο Γιουλ. Και πήρε και αυτή την ατομική διάκριση, σε μια ανακοίνωση που έγινε με κάθε επισημότητα, με προαναγγελίες, βίντεο και όλα τα σχετικά από τη Liga Endesa.

Οι τέσσερις συνυποψήφιοί του ήταν ο Άνταμ Χάνγκα της Μπασκόνια, ο Έντουιν Τζάκσον της Εστουδιάντες, ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι της ΜόραΜπανκ Ανδόρρα. Και οι τέσσερις έχουν κάνει εκπληκτικά πράγματα φέτος, έχουν κλέψει την παράσταση, αλλά ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο ηγέτης μιας ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή.

 

Στις δηλώσεις που έκανε με το κουστουμάκι του σε μια πολύ καλά οργανωμένη παρουσίαση για μία ακόμη φορά, ο Γιουλ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από την έκβαση που είχε για την ομάδα του το Final Four της Ευρωλίγκας, στρέφοντας το βλέμμα στη σειρά των playoffs με τη ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, που έχει δυσκολέψει τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις τρεις φορές που έχουν συναντηθεί φέτος: "Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας άμεσα. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αύριο παίζουμε το πρώτο παιχνίδι.Ήταν μια εβδομάδα δύσκολη για εμάς. Πάντα υπάρχουν προσδοκίες για αυτή την ομάδα, πάντα στοχεύει σε τίτλους, η Ευρωλίγκα ήταν ένας από τους στόχους μας και μας πείραξε αυτό που έγινε."

Για το γεγονός πως είναι... βιονικός έχοντας χάσει ελάχιστα παιχνίδια, ο Γιουλ απλά είπε το αυτονόητο πως "πρέπει να προσέχεις το σώμα σου όταν είσαι επαγγελματίας. Με αυτό δουλεύεις και πρέπει να προσέχεις, να κάνεις μια καλή ζωή. Προπονούμαστε στο γήπεδο, δουλεύουμε, αλλά όταν επιστρέφουμε στο σπίτι το μόνο που θέλουμε είναι ξεκουραστούμε, γιατί το καλεντάρι είναι πολύ "βαρύ". "

Και δεν γινόταν να μην ερωτηθεί, για μία ακόμη φορά, για αυτά τα απίστευτα σουτ στα οποία ευστοχεί: "Είναι προπόνηση. Δουλεύω και στην προπόνηση. Αλλά είναι και τύχη ε; Αλλά και πίστη: Πιστεύω ως το τέλος πως θα μπει, πως η ομάδα μου θα νικήσει. Μου αρέσει να παίρνω τα κρίσιμα σουτ, δεν θα κρυφτώ! Προσωπικά δεν μου αρέσει να χάνω πουθενά, πολύ περισσότερο δε στο μπάσκετ! Μου αρέσει να αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά θέλω να πιστεύω πως είμαι αρκετά έξυπνος, ώστε να δω και να καταλάβω πότε ένας συμπαίκτης μου είναι σε καλύτερη θέση, για να του δώσω την μπάλα."

 

Η ερώτηση πάντως που τον έκανε να γελάσει περισσότερο ήταν για τις selfie που βγάζει μετά από τίτλους με όλη την ομάδα και ειδικότερα αυτή που έβγαλε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο, μετά την κατάκτηση του Copa del Rey. "Είναι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός και δεν είχε κανένα πρόβλημα... Εγώ αισθάνθηκα λίγο περίεργα, αλλά οι συμπαίκτες μου επέμειναν, λέγοντας πως πρέπει να συνεχίσουμε την παράδοση", τόνισε ο Γιουλ, αποκαλύπτοντας πως το πρωτόκολλο πάει περίπατο και πως τον αποκαλούν απλά Φελίπε...

Επανέλαβε επίσης πως η σχέση των τμημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ είναι άψογη, άλλωστε τους έχουμε δει ακόμη και να προπονούνται μαζί, ενώ αρκετές φορές ο Γιουλ και οι συμπαίκτες του βρίσκονται στο Μπερναμπέου για να παρακολουθήσουν αγώνες.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του λέγοντας πως "του έδωσε αρχές και πως είναι είναι η καθημερινή του στήριξη", αλλά πρόσθεσε πως η μαμά του δεν του φέρνει... ταπεράκια με φαγητό, καθώς "μένουν στην Μενόρκα, από όπου κατάγομαι, και έτσι δεν βλεπόμαστε όσο συχνά θα θέλαμε. Έρχονται κάποιες φορές και εγώ πηγαίνω με κάθε ευκαιρία".

Όσο για τον Ντόντσιτς; "Έχει ένα απίστευτο ταλέντο, διάθεση για δουλειά και για να βελτιωθεί, έχει πνεύμα νικητή, φυσική δύναμη. Έχει τα πάντα για να γράψει τη δική του ιστορία. Είναι 18 χρονών και αυτά που ζει τώρα θα τον βοηθήσουν πολύ γιατί είναι πολύτιμη εμπειρία. Και σε αυτό το Final Four βίωσε πολλά, ένιωσε απογοητευμένος, γιατί ήθελε να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αλλά ξέρει κι αυτός τι να κάνει". Και έφτασε στον άλλο άκρο στον... παλιό της ομάδας, τον Αντρές Νοτσιόνι για τον οποίο τόνισε πως "είναι ένας παίκτης που πάντα θέλεις πάντα να έχεις στην ομάδα σου".

Αυτό που περιμένει τώρα είναι να κατακτήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης το πρωτάθλημα: "Ελπίζουμε να νικήσουμε  και να μην χρειαστεί και παράταση αυτή τη φορά! (γελώντας) Έχουν μια καλή ομάδα, ιδιαίτερα σπίτι τους, παίζουν χωρίς άγχος. Στην Ευρωλίγκα δεν τα καταφέραμε. Τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και θέλουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή!"

Και (μάλλον) έδωσε την απάντησή του και για το ΝΒΑ: "Ανανέωσα πέρυσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το έχω δηλώσει και θα το ξαναπώ και τώρα: Εδώ νιώθω ευτυχισμένος. Είμαι σε μια ομάδα που διεκδικεί όλους τους τίτλους. Κι ελπίζω να συνεχίσω πολλά χρόνια εδώ! Ξέρω τι λένε και άλλοι παίκτες, πως είναι καλά στο ΝΒΑ και το καταλαβαίνω, αλλά όταν είσαι σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ που είσαι καλά, που παίζεις, που κατακτάς τίτλους, που νιώθεις τόση αγάπη από τον κόσμο, γιατί να φύγεις;"

(Photo ACB)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ