23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο γιος των ονείρων “τρελαίνει” τους Κινέζους

Ο κύβος ερρίφθη.  Οι φίλαθλοι ψήφισαν την επίσημη μασκότ της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, διαλέγοντας τον "Γιο των ονείρων" η οποία παρουσιάστηκε στο Πεκίνο σε ειδική εκδήλωση στο κλειστό στάδιο Γούκεσονγκ, αλλά θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στην πόλη Σενζέν το καλοκαίρι και στις 28 Ιουνίου.

Μια μασκώτ που «γεννήθηκε» τον Αύγουστο του 2015 με κύριο χαρακτηριστικό τα μαγικά κέρατα τα οποία δίνουν τη δύναμη στον «γιο των ονείρων» να βλέπει στο μέλλον και να οραματίζεται κινήσεις πριν πραγματικά θα συμβούν στο μέλλον. Η ανακοίνωση της μασκώτ δεν έγινε τυχαία σήμερα, καθώς βρισκόμαστε 500 μέρες πριν το τζάμπολ του πρώτου διευρυμένου (με 32 ομάδες) Παγκοσμίου Κυπέλλου της ΦΙΜΠΑ.

Η παρουσίαση της μασκώτ έγινε μέσω ολογράμματος και βίντεο, με τη "γέννησή" της όπως είπαμε να έχει γίνει στις 8 Αυγούστου του 2015 με σχεδιαστή και εμπνευστή της τον Γιάν Χού ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε για την επιλογή της μασκώτ του από τον υφυπουργό αθλητισμού της Κίνας, Λι Γίνγκχουάν.

"Πιστεύω ότι η μασκώτ εκφράζει απόλυτα την ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 της ΦΙΜΠΑ, μια διοργάνωση που θέλει να εμπνεύσει και να στείλει το πνεύμα του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο" είπε μεταξύ άλλων ο κ.Λι.

Η επιλογή της συγκεκριμένης μασκώτ ήταν το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας από τη ΦΙΜΠΑ, όπου είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια μια διαδικασία σχεδιασμού της μασκώτ στην οποία συμμετείχαν σχεδιαστές αλλά και επαγγελματικά γραφεία σχεδίου από όλο τον κόσμο. Από τα εκατοντάδες σχέδια που συγκεντρώθηκαν ξεχώρισαν δέκα που μπήκαν στην τελική ευθεία και τον περασμένο Ιανουάριο ένα κλιμάκιο της ΦΙΜΠΑ, σε συνεργασία με μέλη της οργανωτικής επιτροπής αλλά και καθηγητές τέχνης από την Κινεζική Ακαδημία Τέχνης επέλεξαν τρία σχέδια.

Τον "Γιό των ονείρων", τον "QiuQiu: και τον "Γρήγορο Τίγρη" τα οποία και μπήκαν στην ψηφοφορία του κοινού, με τον κόσμο να αποφασίζει στην επιλογή του "Γιού των ονείρων".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ