25.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Ο Γιάννης του break

Οι Μπακς είχαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει ρεκόρ καριέρας στα playoffs και να τους οδηγεί σε νίκη μέσα στο Τορόντο. “Brake” και για τους Τζαζ, χαλαρά οι Σπερς, τα είδαν όλα οι Καβαλίερς! 

Με μειονέντημα έδρας, απέναντι στην τρίτη καλύτερη ομάδα της Ανατολής κι όμως οι Μπακς κατάφεραν να κάνουν το brake με το “καλημέρα”. Το 97-83 ήρθε εύκολα για τα “Ελάφια” που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (ξανά)! Ο Greek Freak ήταν τόσο ορεξάτος που ούτε η τεχνική ποινή που δέχτηκε μετά από τάπα στον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν δεν τον σταμάτησε και με 28 πόντους (13/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/5 βολές), οκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα κόψιμο ήταν ο κορυφαίος για το Μιλγουόκι που ονειρεύεται κάτι καλύτερο από μία απλή συμμετοχή στην post season.  Από τους Ράπτορς που διατηρούν την… παράδοση που τους θέλει, τέσσερα χρόνια τώρα, να χάνουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, ο ΝτεΡόζαν είχε 27 πόντους και ο Σερτζ Ιμπάκα 19. 

Οι Τζαζ ταξίδεψαν στο Λος Άντζελες και είδαν τον Ρούντι Γκομπέρ να τραυματίζεται πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Παρά την ατυχία τους όμως, επικράτησαν των Κλίπερς με 97-95 επειδή ο Τζο Τζόνσον έβαλε το νικητήριο καλάθι. Ο 36χρονς γκαρντ είχε συνολικά 21 πόντους και ήταν αυτός που με την εμπειρία του βοήθησε τους άμαθους (σε playoffs) Τζαζ να “σπάσουν” την έδρα. 

Οι Σπερς βρέθηκαν να κυνηγάνε διαφορά 13 πόντων αλλά εν τέλει, διέλυσαν τους Γκρίζλις με 111-82. Μάλιστα, στην τελευτία περίοδο ήταν μπροστά με +36. Ο Κάουι Λέοναρντ ισοφάτισε το ατομικό ρου ρεκόρ στα playoffs με τους 32 πόντους που σημείωσε, ενώ ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 20 και ο Τόνι Πάρκερ, δύο λιγότερους. 

Οι Πέισερς έφτασαν μία ανάσα από το φύγουν νικητές από το Κλίβελαντ αλλά ένα σερί 6-0 των Καβαλίερς και το άστοχο τρίποντο του C.J. Μάιλς στην εκπνοή, χάρισαν στην παρέα του ΛεΜπρον Τζέιμς την νίκη με 109-108. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ