17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη! (pic)

Αλλη μία τεράστια διάκριση ήρθε να προστεθεί στο ατελείωτο άλμπουμ με τέτοιες του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το διάσημο περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στο ετήσιο αφιέρωμά του στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη και το κείμενο που του αναλογεί, το υπογράψει ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

 « Ο Πολ Σάιμον τραγούδησε ότι "κάθε γενιά βγάζει έναν ήρωα για τα ποπ τσαρτς". Το ίδιο ισχύει και στα σπορ. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσαρκώνει την ποιότητα που όλοι ευχόμαστε να είχαμε: Αφοσίωση, αυτοσυγκέντρωση, ξεχωριστά αθλητικά προσόντα και μεγαλείο κάτω από πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω. Παρακολουθώντας τον να παίζει δεν βλέπεις μόνο τι είναι, αλλά και το τι είναι δυνατό. Υπάρχει μια μυστική ποιότητα που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.
 
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ του ΝΒΑ που ήδη έχει. Ήδη είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερη δείκτη Efficiency σε μια σεζόν συνδυάζοντας όλα τα στατιστικά στοιχεία σε επίπεδα που ίσως να μην μπορούν να φτάσουν οι μελλοντικές γενιές. Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα για τα πιστεύω του. Αφότου οδήγησε τους Μπακς στα playoffs, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για την αστυνομική βία και τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν και ξεσήκωσαν ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ. Μια φορά ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε ‘Το στέμμα έχει έρθει’. Σίγουρα έχει έρθει», ήταν το κείμενό του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ