20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γιάννης, ο Τζόρνταν και ο Χακίμ! (vids)

Στη χθεσινή media day στο Μιλγουόκι οι ρεπόρτερ είχαν εστιάσει κυρίως στον Πάου Γκασόλ. Αυτός είναι το καινούριο πρόσωπο στους Μπακς, γι' αυτόν και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να τον εντάξει στην ομάδα ήθελαν να ρωτήσουν τον Μάικ Μπαντεχόλτζερ. Όμως συνέντευξη Τύπου στο Μιλγουόκι χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν γίνεται.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, η κουβέντα πήγε και στον Greek Freak. Για την ακρίβεια, στις πιθανότητες που έχει να αναδειχθεί MVP της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ. Ρωτήθηκε ο κόουτς των Μπακς αν πιστεύει ότι μπορεί ο Γιάννης να τα καταφέρει. Και η απάντησή του είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

"Φυσικά μπορεί να αναδειχθεί MVP. Είναι ο ηγέτης μας στην άμυνα. Όλος ο κόσμος βλέπει αυτά που κάνει στην επίθεση. Αυτός είναι που αντιπροσωπεύει την κουλτούρα μας και την προσήλωσή μας στη δουλειά. Θα μου άρεσε να μπει κάποια στιγμή στη συζήτηση και για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς".

Με αυτή την κουβέντα του ο Μπαντενχόλτζερ άνοιξε νέους... ορίζοντες στον Γιάννη. Διότι είναι σαφές πως έχει όλα τα φόντα να αναδειχθεί και καλύτερος αμυντικός της χρονιάς. Για πολλούς, μάλιστα, είναι το φαβορί. Αυτή τη στιγμή μαζεύει τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ σε όλο το ΝΒΑ, είναι ο πέμπτος καλύτερος ριμπάουντερ συνολικά στη λίγκα και 140ς στις τάπες. Διακρίνεται, δηλαδή, ιδιαιτέρως σε στατιστικές κατηγορίες που συνήθως "βγάζουν" τον αμυντικό της χρονιάς.

Κι αν καταφέρει στο τέλος να κερδίσει και τον τίτλο του MVP και αυτόν του αμυντικού της χρονιάς, τότε θα έχει πετύχει κάτι σχεδόν ανεπανάληπτο. Μέχρι σήμερα μόνο δύο παίκτες έχουν κατορθώσει να κερδίσουν τους δύο αυτούς τίτλους στη διάρκεια της ίδιας χρονιάς. Τα ονόματά τους; Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον! Κανείς άλλος. Ο Γιάννης θα είναι ο τρίτος.

Και τούτο διότι ο Κέβιν Γκαρνέτ και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, που επίσης έχουν αναδειχθεί MVP της σεζόν και καλύτεροι αμυντικοί, το έχουν καταφέρει σε διαφορετικές χρονιές, όχι στη ίδια. 

Λέτε να το δούμε κι αυτό από τον Γιάννη φέτος; Γιατί όχι;

Για το βραβείο του MVP ο μόνος που τον απειλεί σοβαρά είναι ο Τζέιμς Χάρντεν. Όλα δείχνουν ότι η μεταξύ τους μονομαχία θα αναδείξει τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς.

Για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς οι υποψήφιοι μοιάζουν να είναι περισσότεροι. Ο πρώτος στα κλεψίματα Πολ Τζορτζ, το "σκιάχτρο" των Τζαζ και περσινός νικητής του τίτλου Ρούντι Γκομπέρ, ο δις αμυντικός της χρονιάς το 2015 και 2016 Κάουι Λέοναρντ και ο εξαιρετικός Μάιλς Τέρνερ των Πέισερς. Όμως έτσι όπως παίζει, ο Γιάννης τους... έχει όλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ