18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Γιάννης και το 9ο ελληνικό double-double

Η εμφάνιση του ήταν ηγετική στον “τελικό” με τη Νέα Ζηλανδία. Η στατιστική του ήταν τόσο γεμάτη που θύμιζε αγώνα του στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην ελληνική νίκη, φτάνοντας σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Σημείωσε το 9ο “double-double” στην ιστορία της Εθνικής μας στα Παγκόσμια Κύπελλα.

 


Ο “Greek Freak” είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ για να γίνει ο 6ος Έλληνας που φτάνει σε μία τέτοια επίδοση σε ματς τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπολογίζοντας από τη διοργάνωση του 1994 στο Τορόντο αφού δεν υπήρχαν αναλυτικά στατιστικά πριν από αυτήν.

 


Τη λίστα αυτή άρχισε να γράφει ο Παναγιώτης Φασούλας στις 4 Αυγούστου 1994 στον Καναδά, στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Γερμανία, έχοντας 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Αυτός με τις περισσότερες επιδόσεις “double-double” στη διοργάνωση, είναι ο Γιάννης Μπουρούσης αφού έφτασε σε τρία στο Παγκόσμιο του 2014. Θέση σε αυτή τη λίστα, όλοι με διψήφιες επιδόσεις πόντων και ριμπάουντ, έχουν ακόμη ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φάνης Χριστοδούλου και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

 


Αναλυτικά η λίστα των ελληνικών “double-double” στα Παγκόσμια Κύπελλα...

 

 

Photo Credits: FIBA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ