26.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γιάννης και το πληγωμένο «θηρίο» της Βοστόνης (vids)

Σε ένα ακόμη ενδιαφέρον match up μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ στα φετινά playoffs του ΝΒΑ, οι Σέλτικς των... χιλίων προβλημάτων έχουν το πλεονέκτημα, αλλά η κατάστασή τους μπορεί να κάνει τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ελπίζουν.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το... όσκαρ ατυχίας, με το οποίο θα μπορούσαν να βραβευτούν φέτος οι Μπόστον Σέλτικς, αναφορικά με τους τραυματισμούς τους. Άπαντες σχεδόν έχουν υπάρξει νοκ άουτ εξαιτίας ενός προβλήματος έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα, με τους παίκτες του Μπραντ Στίβενς να κάνουν σε κάθε αγώνα επίδειξη σκληρού χαρακτήρα, αφού στο τέλος πήραν τη δεύτερη θέση στην Ανατολή. Το θέμα, όμως, είναι πόσο θα αντέξουν, αφού οι απουσίες είναι διόλου ευκαταφρόνητες.

Οι Κάιρι Ίρβινγκ, Γκόρντον Χέϊγουορντ και Ντάνιελ Τάις θα ξαναπαίξουν... του χρόνου, ενώ ο Μάρκους Σμαρτ στοχεύει σε επάνοδο περίπου στις 27 Απριλίου. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι μπορεί και να χάσει ολόκληρη τη σειρά με τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουν μία σημαντική ευκαιρία μπροστά τους, για να φανούν ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν επιτέλους μία υπέρβαση. Και πάλι, όμως, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο...

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, μετρώντας από δύο νίκες.

Κέλτικη υπερηφάνεια... μεγαλύτερη από ποτέ

Από την πρώτη ημέρα της χρονιάς αυτής, οι Σέλτικς δε σταματάνε να έχουν προβλήματα, που έχουν αλλάξει τους αγωνιστικούς τους προσανατολισμούς. Όλα ξεκίνησαν με το σοκαριστικό τραυματισμό του Γκόρντον Χέϊγουορντ στην πρεμιέρα με τους Καβαλίερς, ανοίγοντας τον «χορό» για να μετρά ο κόουτς Στίβενς τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες εν όψει Μπακς. Ο Ίρβινγκ ήταν ο ηγέτης, ο Χέϊγουορντ προοριζόταν για συμπρωταγωνιστής του, ο Σμαρτ και ο Τάις είναι πολύτιμοι ρολίστες σε περιφέρεια και ρακέτα αντίστοιχα.

Ποτέ, όμως, αυτά τα προβλήματα δεν αποτέλεσαν δικαιολογία για τους «τριφυλλοφόρους». Ούτε τα παιχνίδια που έμοιαζαν χαμένα, με αποτέλεσμα φέτος να γίνουν η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ΝΒΑ, σημειώνοντας καλάθι για την νίκη στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, ενώ επίσης είναι και η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές από διψήφια διαφορά.

Αυτά και μόνο τα στοιχεία, μπορούν να καθιστούν υπερήφανους τους Σέλτικς, που έχουν κερδίσει «θεούς και δαίμονες» έως τώρα για να βρεθούν τελικά δεύτεροι στην Ανατολή με ρεκόρ 55-27, ενώ αποτελούν και προειδοποίηση προς κάθε αντίπαλο, ότι δεν πρέπει ποτέ να τους ξεγράψει. Κι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί στο θέμα των τραυματισμών, ίσως θα μπορούσαν να πιστεύουν σε μία τεράστια υπέρβαση, βλέποντας τους Καβαλίερς να μην είναι καλά φέτος, αν και πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι το Κλίβελαντ φορτσάρει πάντα στα playoffs, αναιρώντας την πρότερη εικόνα τους στη regular season.

Οι διασταυρώσεις με τους Μπακς στα προημιτελικά, πάντως, όπως και με τους Σίξερς ή τους Χιτ στα ημιτελικά, εφόσον περάσουν, τους δίνουν την ελπίδα έστω για τους τελικούς Ανατολής. Ακόμη κι αν καλούνται να αναλάβουν ηγετικό ρόλο ο Αλ Χόρφορντ, ο Τέρι Ροζίερ, ή οι νεαροί Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν. Ακόμη κι αν χρειάζεται να πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής, παίκτες σαν τον Σέμι Οζελέγιε, τον Αμπντέλ Ναντέρ και τον Γκουέρσον Γιαμπουσέλε (σ.σ. θα δείτε σε ακόλουθο βίντεο για ποιον... διαφορετικό λόγο είναι θετικό νέο ο αυξημένος χρόνος του τελευταίου), με τους Σέιν Λάρκιν και Γκρεγκ Μονρό να οφείλουν να μπουν στα «βαθιά»...

Fear the Deer

Οι Μιλγουόκι Μπακς βρέθηκαν έβδομοι με 44-38 νίκες, υστερώντας στην ισοβαθμία με τους Χιτ, αλλά ίσως αυτή η «καραμπόλα» που τους στέλνει πάνω στους Σέλτικς να είναι μία ιστορική ευκαιρία για υπέρβαση. Κι αυτό το αναφέρουμε, ακριβώς λόγω των απουσιών των «Κελτών», ενώ τα «Ελάφια» δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα, με αποτέλεσμα να είναι από τις ελάχιστες ομάδες που οδεύουν πληρέστατες στα playoffs.

Κι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα, γιατί υπάρχουν αρκετές λύσεις στο ρόστερ του Τζο Πράντι. Εκτός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας, υπάρχουν εξαίρετοι αθλητές, σαν τον Έρικ Μπλέντσο, τον Κρις Μίντλετον, τον Τζαμπάρι Πάρκερ, τον άλλοτε «Κέλτη» Τζέισον Τέρι, τον Μπράντον Τζένινγκς, τον Ματ Ντελαβεντόβα και την περσινή αποκάλυψη, που ακούει στο όνομα του Μάλκολμ Μπρόγκντον.

Ένα ακόμη καλύτερο νέο για τους Μπακς, είναι ο κόουτς Πράντι έχει καταφέρει να παρουσιάσει μία... εικόνα ομάδας, σε σύγκριση με εκείνη που εμφανιζόταν στο παρκέ στην εποχή του Τζέισον Κιντ, ο οποίος απομακρύνθηκε στις πρώτες ημέρες του 2018. Το «ηλεκτροσόκ» φαίνεται πως πέτυχε, καθώς παρότι ήταν και τότε σε «τροχιά» playoffs, ήταν σαφές πως αργά ή γρήγορα, το Μιλγουόκι θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Στο τέλος, όμως, τα κατάφεραν και με άνεση.

Δεν είναι θετικό, φυσικά, που βρίσκουν μπροστά τους μία ομάδα μεταξύ εκείνων που πρόβαλαν στην αρχή ως φαβορί για τον τίτλο στην Ανατολή, όπως έγινε και πέρυσι με τους Ράπτορς. Τότε, όμως, δεν έλειπε... η μισή ομάδα του Ντουέιν Κέισι. Αυτό δεν κάνει πιο χαμηλό το «εμπόδιο» των Σέλτικς, σε καμία περίπτωση, αλλά μπορεί να τους βοηθήσει να πιστεύουν στο να τους κοντράρουν δυναμικά, έχοντας παρουσιάσει και σε μέρες-άκρες, ένα αρκετά καλό πρόσωπο στους μεταξύ τους αγώνες στην κανονική περίοδο.

Πρόβλεψη: Αναγκαζόμαστε για πολλοστή φορά σε αυτό το κείμενο να αναφέρουμε τους τραυματισμούς των Σέλτικς. Είναι τόσο σημαντικοί, που... δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αφού είναι «βαρόμετρο» σε αυτή τη σειρά. «Βαρόμετρο», γιατί τώρα είναι που θα φανεί κατά πόσο μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα, οι παίκτες που αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως επικρατέστεροι να αναλάβουν ρόλο ηγέτη, ενώ πριν αρχίσει η χρονιά και τα προβλήματα μαζί, προορίζονταν στην πλειοψηφία τους για μία θέση σημαντικού ρολίστα. Ήταν τόσο πειστική, όμως, η εικόνα τους σε ουκ ολίγα παιχνίδια της regular season, που θα δώσουμε ένα προβάδισμα στους Σέλτικς. Δεν ξεχνάμε, όμως, τη «δίψα» του «Αντέτο» και της παρέας του, που είναι υγιέστατη και μοιάζει σε καλό «φεγγάρι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ