16.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Ο Γιάννης θα σε «σκοτώσει» από παντού (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο φετινό ΝΒΑ, έτοιμος να πάρει τον τίτλο του MVP... και όχι μόνο, με τον ηγέτη των Μπακς να τιμωρεί την αντίπαλη άμυνα πια με κάθε τρόπο και να το μαρτυρούν οι αριθμοί.

Περίπου ένας μήνας και μισός έχει μείνει για τη λήξη της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ. Έχουμε ήδη βρει, μάλλον, τον πολυτιμότερο παίκτη της, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει απίστευτα πράγματα και να οδηγεί τους Μιλγουόκι Μπακς στην καταξίωση, δείχνοντας πως έχουν σοβαρές πιθανότητες να «χτυπήσουν», με τον ίδιο ως ηγέτη, τον τίτλο του πρωταθλητή, απειλώντας τους τρομερούς Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Δεν είναι μόνο, ότι ο Έλληνας «αστέρας» προχωρά προς μια μεγάλη διάκριση κι έχει δείξει τις ηγετικές του ικανότητες. Ο Γιάννης έχει καταφέρει να «τρομάξει» απόλυτα τις αντίπαλες άμυνες, δείχνοντας πως μπορεί να απειλήσει με κάθε τρόπο. Κι όταν λέμε με κάθε τρόπο... το εννοούμε.

Καρφώνει περισσότερο από επτά ομάδες

Ξεκινάμε με τη «σπεσιαλιτέ» του, που δεν είναι άλλη από το παιχνίδι του, όταν πλησιάζει το καλάθι. Εκεί δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς, εφόσον φτάσει, με τον αριθμό των καρφωμάτων του να είναι ενδεικτικός της δεινότητάς του να σκοράρει από κοντά, με τον Αντετοκούνμπο να μετρά 217 καρφώματα στη σεζόν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, περισσότερα δηλαδή από Καβαλίερς, Γκρίζλις, Νικς, Πίστονς, Χόρνετς, Πέισερς και Σπερς.

Οι αριθμοί λένε τα πάντα εδώ, με τα συνολικά καρφώματα μέχρι τις 26/2:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: 217
Κλίβελαντ Καβαλίερς: 199
Μέμφις Γκρίζλις: 196
Νιου Γιορκ Νικς: 196
Ντιτρόιτ Πίστονς: 190
Σάρλοτ Χόρνετς: 189
Ιντιάνα Πέισερς: 176
Σαν Αντόνιο Σπερς: 140

Κάθε μήνα και καλύτερος από μακριά

Ο Γιάννης θεωρείται, ότι έχει ως αδυναμία στο παιχνίδι του το μακρινό σουτ. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, οι Μπακς φρόντισαν να ξεφορτωθούν παίκτες, που είχαν την ίδια αδυναμία, όπως ο Τζαμπάρι Πάρκερ, περιτριγυρίζοντας τον ηγέτη τους με «δολοφόνους» από την περιφέρεια. Στα «Ελάφια», πλέον, μπορεί να βρει κανείς ακόμη και ψηλό, τον Μπρουκ Λόπες, που μπορεί να σκοράρει από μακριά, ενώ τυχαία δεν ήταν η επέκταση του συμβολαίου του Έρικ Μπλέντσο, που σκοράρει σχεδόν με 50% (49.2%) στα σουτ τριών πόντων.

Και ο Αντετοκούνμπο, όμως, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχει δουλέψει ιδιαίτερα το αρνητικό του σημείο και η βελτίωση είναι αισθητή. Από το 6.3% το Οκτώβριο, ο «Greek Freak» έχει φτάσει τον Φεβρουάριο στο 45.5%, με προσπάθειες μετρημένες και σωστές. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι μπορεί να φτάσει... το 80% μέχρι τους Τελικούς τον Ιούνιο, εφόσον φτάσει το Μιλγουόκι εκεί, αλλά δείχνει πως είναι ικανότατος, πια, να απειλήσει και έξω από τα 7.25 μέτρα.

Τα φετινά ποσοστά του Γιάννη στα τρίποντα

Οκτώβριος: 6.3%
Νοέμβριος: 14.3%
Δεκέμβριος: 22.2%
Ιανουάριος: 30.6%
Φεβρουάριος: 45.5%

Long two Killing

Ένα άλλο στρατηγικό κομμάτι στα σουτ στο μπάσκετ, εφόσον μια ομάδα μπορεί αν υπολογίζει σε αυτό, είναι και τα δίποντα εκτός ρακέτας, ήτοι μεταξύ 5-6 μέτρων στο περίπου για τα δεδομένα του ΝΒΑ. Ο Αντετοκούνμπο είναι αρκετά καλός, πλέον, και σε αυτά, βάζοντας ακόμη μια διάσταση στο παιχνίδι του, όντας τρίτος κορυφαίος στο κομμάτι αυτό στην ομάδα του, με τους Ντι Τζέι Ουίλσον και Μάλκολμ Μπρόγκντον να προηγούνται.

Τα ποσοστά των Μπακς σε σουτ από απόσταση άνω των 4.8 μέτρων (16 ποδιών):

Ντι Τζέι Ουίλσον: 66.7%
Μάλκολμ Μπρόγκντον: 50%
Γιάννης Αντετοκούνμπο: 41.5%
Κρις Μίντλετον: 40.7%
Μπρουκ Λόπες: 40%
Έρικ Μπλέντσο: 37.9%

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης είναι στη διαδικασία του να γίνει... φόβος και τρόμος για όλους, «σκοτώνοντας» από παντού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ