21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιάννης δεν έφερε την άνοιξη (vid)

Πολύ κοντά σε ένα ακόμα τριπλ νταμπλ βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που και πάλι σήκωσε στις πλάτες του τους Μπακς. Αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Οι Κλίπερς έπαιζαν στην έδρα τους, κάνουν αυτό τον καιρό την ύστατη προσπάθεια να προλάβουν τα πλέι οφ και νίκησαν εν τέλει με 105-98, παρότι κάποια στιγμή προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 16 πόντων. Ο Αντετοκούνμπο είχε 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 τάπες σε μια πολύ πλήρη και μεστή εμφάνιση, ενώ ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε άλλους 22 για τους Μπακς, οι οποίοι βρίσκονται στην όγδοη θέση της Ανατολής πέντε νίκες μακριά από τους Πίστονς, που τους καταδιώκουν. Οι Κλίπερς, ωστόσο, εμφάνισαν μεγαλύτερο πλουραλισμό με τον Τομπάιας Χάρις να σκοράρει 19 πόντους, τον ΝτεΑντρέ Τζόρνταν να έχει 12 πόντους και 16 ριμπάουντ και τον Μίλος Τεόντοσιτς 13 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Στο Σακραμέντο ο Κώστας Κουφός ήταν πολύ καλός ερχόμενος από τον πάγκο των Κινγκς. Σκόραρε 15 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, αλλά τελικά οι Μάβερικς αποδείχθηκαν πιο δυνατοί. Mε τον Χάρισον Μπαρνς να σκοράρει 20 πόντους και τον Ντένις Σμιθ άλλους 19 κέρδισαν με 103-97 σε ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι. Ο Σκάι Λαμπισιέρ είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους Κινγκς.

Στην Ουάσιγκτον οι Ουίζαρντς κέρδισαν με 116-106 τους Σπερς, οι οποίοι όμως έβαλαν μεγάλο μπελά στο κεφάλι τους με τον τραυματισμό του ΛαΜάρκους Όλντριτζ. "Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ακόμα κι αν βήξει ο ΛαΜάρκους, εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα", είπε ο Μανού Τζινόμπιλι θέλοντας να δείξει τη χρησιμότητα του έμπειρου φόργουορντ στο ρόστερ της ομάδας του Σαν Αντόνιο. Ο Όλντριτζ χτύπησε στο αριστερό γόνατο στο πρώτο ημίχρονο έχοντας προλάβει να σκοράρει 13 πόντους, δεν έπαιξε καθόλου στο δεύτερο και όλο το Σαν Αντόνιο περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της μαγνητικής, όπου θα φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα των Σπερς στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, αντίθετα οι Ουίζαρντς είχαν τρεις σερί ήττες μέχρι που πήραν αυτό το παιχνίδι και τώρα περιμένουν την επιστροφή του σταρ τους, Τζον Ουόλ. O Μαρκίφ Μόρις σκόραρε 15 πόντους με 7/7 σουτ για την ομάδα της Ουάσιγκτον.

Στο Μαϊάμι ο Ντουέιν Ουέιντ υποδέχθηκε το φιλαράκι του ΛεΜπρόν Τζέιμς και... του έδωσε και κατάλαβε. Του έριξε δύο ξεγυρισμένες τάπες, μαζί με τους συμπαίκτες του τον κράτησαν στους μόλις 18 πόντους και οι Χιτ έκαναν έναν απρόσμενο περίπατο συντρίβοντας τους Καβαλίερς με 98-79! Αυτοί οι 79 πόντοι ήταν η χειρότερη επιθετική συγκομιδή για την ομάδα του Κλίβελαντ φέτος, ενώ και ο ΛεΜπρόν με τους 18 πόντους δεν ήταν στα καλύτερά του. Παρ' όλα αυτά συμπλήρωσε 865 συνεχόμενα παιχνίδια σκοράροντας πάνω από 10 πόντους και χρειάζεται ένα ακόμα για να σπάσει το ρεκόρ του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν και να περάσει και από αυτή την άποψη στο πάνθεον του ΝΒΑ! Οι Καβαλίερς έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς τον Κέβιν Λαβ, που παρουσίασε σημάδια διάσεισης μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο και θα επανεξεταστεί. O Κέλι Όλινικ σκόραρε 19 πόντους και οι Τζος Ρίτσαρντσον και Τζέιμς Τζόνσον από 15 για τους Χιτ.

Στο Όκλαντ οι αποδεκατισμένοι Ουόριορς σκόραραν μόλις 81 πόντους και έχασαν φυσιολογικά με 92-81 από τους Πέισερς. Ήταν μόλις η ένατη φορά στα τέσσερα χρόνια του Στιβ Κερ στον πάγκο τους που οι Ουόριορς χάνουν δεύτερο σερί παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που δεν έπαιζε κανένας από τους τέσσερις μεγάλους σταρ τους! Ο Στεφ Κάρι έχει χτυπήσει στο γόνατο και μάλλον δεν θα παίξει ούτε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ο Κέβιν Ντουράντ υπέφερε από τραυματισμό στα πλευρά και θα επανέλθει την Πέμπτη κόντρα στους Μπακς και τον Αντετοκούνμπο. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν να παίξει, αλλά αρρώστησε και έμεινε εκτός. Κι ο Κλέι Τόμπσον έχει σπάσει ένα δάχτυλο του χεριού του, αλλά όπως είπε, δεν θα μείνει για πολύ ακόμα εκτός. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Βίκτορ Ολαντίπο έκανε πάρτι σκοράροντας 24 πόντους και οδηγώντας τους Πέισερς στη νίκη έχοντας τη συμπαράσταση των Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Θαντέους Γιανγκ, που σκόραραν από 17 ο καθένας. Ο Νικ Γιανγκ σκόραρε 12 πόντους για τους Ουόριορς.

Στο Χιούστον ο Τζέιμς Χάρντεν κάθησε στον πάγκο για να ξεκουραστεί, αλλά οι Ρόκετς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διαλύσουν τους Μπουλς με 118-86. Ο Έρικ Γκόρντον έκανε ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους και 8 τρίποντα καλύπτοντας επάξια το κενό του Χάρντεν, ενώ ο Τρέβορ Αρίζα είχε 21 πόντους και ο Κρις Πολ 13 πόντους και 10 ασίστ για τους Ρόκετς, που έκαναν για τρίτη φορά φέτος σερί 10 συνεχόμενων νικών και προελαύνουν. Στους Μπουλς ο Λόρι Μαρκάνεν επέστρεψε μετά από τον τραυματισμό του και σκόραρε 22 πόντους.

Στο Τορόντο οι Ράπτορς κατάφεραν έστω και δύσκολα να κερδίσουν τους Νάγκετς με 114-110 και να διατηρήσουν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολική Περιφέρεια. Οι ΝτεΜάρ Ντε Ρόζαν, Γιόνας Βαλανσιούνας και Φρεντ Βαν Φλιτ σκόραραν από 15 πόντους για την ομάδα του Τορόντο, ενώ από του Νάγκετς ο Νίκολα Γιόκιτς με 29 πόντους και 16 ριμπάουντ και ο Πολ Μίλσαπ με 20 πόντους ήταν οι κορυφαίοι. Παρ' όλα αυτά ο κόουτς της ομάδας του Ντένβερ, Μάικλ Μαλόουν, ήταν έξαλλος με τους παίκτες του μετά το παιχνίδι έχοντας διαπιστώσει πως δεν παίζουν όσο συγκεντρωμένα θα έπρεπε σε αυτό το σημείο της σεζόν. Οι Νάγκετς βρίσκονται δύο νίκες μακριά από την όγδοη θέση της Δύσης και καθώς μένουν πια λίγα παιχνίδια, κάθε ήττα τους πονάει πάρα πολύ.

Στη Νέα Ορλεάνη ο Ντάμιαν Λίλαρντ έμαθε μπαίνοντας στα αποδυτήρια ότι η σύντροφός του είχε ήδη αρχίσει τον τοκετό του παιδιού τους. Δεν θέλησε να φύγει άμεσα, αλλά έμεινε να παίξει το παιχνίδι, πράγμα καθόλο καλό για τους Πέλικανς. Διότι με τη φούρια που είχε, ο Λίλαρντ σκόραρε 41 πόντους και οδήγσε τους Μπλέιζερς σε μια πολύ σημαντική για την καταταξή τους νίκη με 107-103. Μετά πήρε το πρώτο αεροπλάνο και πέταξε κατ' ευθείαν στο Πόρτλαντ για να υποδεχθεί το νεογέννητο γιο του. O Λίλαρντ σκόραρε 20 πόντους στην τελευταία περίοδο και είχε άξιο συμπαραστάτη τον Γιουσούφ Νούρκιτς, που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Άντονι Ντέιβις είχε μία ακόμα φανταστική βραδιά με 36 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 τάπες, αλλά δεν ήταν αρκετός για τους Πέλικανς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ