19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιάννης έχασε από τον Μπόγιαν (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρήκε τον τρόπο να σουτάρει τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Χτύπησε στο σίδερο και βγήκε έξω, έτσι οι Μπακς έπεσαν θύματα στην Ιντιανάπολις των Πέισερς και του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (89-92). Ο Κροάτης σκόραρε 29 πόντους και 5'' πριν από το τέλος άρπαξε την μπάλα μετά από ένα τζάμπολ, κέρδισε δύο βολές και με αυτές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς στη συνέχεια ο Γιάννης αστόχησε. Ο Έλληνας σταρ, πάντως, τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (18π., 12ρ.). Αυτό ήταν το 13ο συνεχόμενο παιχνίδι του Μπογκντάνοβιτς με διψήφιο αριθμό πόντων, στα 6 μάλιστα από αυτά έχει σκοράρει πάνω από 20, δείγμα του πόσο φορμαρισμένος είναι.

Στο Σαν Αντόνιο οι Σπερς πήραν μια πολύτιμη νίκη επί των Γκρίζλις (100-98) και σταμάτησαν προσωρινά τον κατήφορο που είχαν πάρει τελευταία με 8 ήττες σε 10 αγώνες και ο οποίος έχει θέσει σε κίνδυνο ακόμα και αυτή την παρουσία τους στα πλέι οφ. Ο Τόνι Πάρκερ θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του και με 23 πόντους έδωσε στους Σπερς την ώθηση που χρειάζονταν για να ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη, ενώ ο Ντάβις Μπέρτανς πρόσθεσε άλλους 17. Στη μονομαχία των αδελφών Γκασόλ ο Μαρκ ήταν ο νικητής, ωστόσο προκάλεσε άθελά του τον τραυματισμό του αδελφού του, Πάου, στον ώμο μετά από μια σύγκρουση που είχαν σε μια διεκδίκηση της μπάλας. Επιπλέον ο Μαρκ, που τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, λαχτάρησε τους φίλους των Σπερς στο φινάλε, καθώς πέτυχε 5 σερί πόντους μειώνοντας σε 100-98, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να κάνει κι άλλη ζημιά.

Στο Κλίβελαντ οι Καβαλίερς νίκησαν εύκολα τους Πίστονς με 112-90 και ο Λάρι Νανς τζούνιορ έδωσε μια σπουδαία μπασκετική παράσταση μπροστά στον περήφανο πατέρα του. Φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 22, την ίδια φανέλα που φορούσε ο θρυλικός Λάρι Νανς όταν έπαιζε στο Κλίβελαντ και την οποία είχαν αποσύρει οι Καβς για να την επαναφέρουν μόνο και μόνο για να τη φορέσει ο γιος του, ο μικρός Νανς σκόραρε 22 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ έχοντας καθοριστική συμβολή στη νίκη. Έδειξε μάλιστα ότι μπορεί να σουτάρει και τρίποντα, κάτι που άφησε έκπληκτο ακόμα και τον προπονητή του. "Όταν ήταν στους Λέικερς, δεν σούταρε καθόλου. Δεν ήξερα ότι μπορεί να το κάνει. Αν πράγματι συνεχίσει έτσι, τότε θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι", δήλωσε ο Τάιρον Λου. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε και πάλι τα δικά του έχοντας απολογισμό 31 πόντων, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ για τους Καβαλίερς, που έπαιξαν χωρίς τρεις τραυματίες ψηλούς τους (Λαβ, Τόμπσον, Γκριν). Από τους Πίστονς, που έχουν να κερδίσουν εκτός έδρας εδώ και δυο μήνες, ξεχώρισε ο Μπλέικ Γκρίφιν με 25 πόντους.

Στο Μαϊάμι οι Χιτ δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Σανς, τους οποίους νίκησαν εύκολα με 125-103. Επτά παίκτες της ομάδας του Μαϊάμι σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, με κορυφαίο τον Χασάν Ουαιτσάιντ, που τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Γκόραν Ντράγκιτς σκόραρε 17 απέναντι στην παλιά του ομάδα, τους Σανς, που πήραν 31 πόντους από τον Ντέβιν Μπούκερ, αλλά είχαν σοβαρό αμυντικό πρόβλημα.

Στο Σικάγο οι Σέλτικς έμαθαν το μάθημά τους από την προηγούμενη επίσκεψή τους εκεί χωρίς τον Κάιρι Ίρβινγκ κι αυτή τη φορά "καθάρισαν" εύκολα κερδίζοντας τους Μπουλς με 105-89. Ο Ίρβινγκ δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, όπως δεν είχε παίξει ούτε τον περασμένο Δεκέμβριο κι αυτό είχε κοστίσει μια βαριά ήττα στους Σέλτικς. Αυτή τη φορά όμως η ομάδα της Βοστόνης ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη από την αρχή και με πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Μπράουν, που σκόραρε 21 πόντους, πήρε τη νίκη. Από τους απογοητευτικούς Μπουλς, που συμπλήρωσαν 14 ήττες στα τελευταία 17 παιχνίδια τους, ο Ντένζελ Βαλεντάιν σκόραρε 20 πόντους.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν ο νικητής στον "γαλλικό εμφύλιο" με αντίπαλο τον φίλο και συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας, Εβάν Φουρνιέ. Ο Γκομπέρ κυριάρχησε μέσα στις δύο ρακέτες και με 21 πόντους και 17 ριμπάουντ οδήγησε τους Τζαζ στη νίκη με 94-80 επί των Μάτζικ. Στον αντίποδα, ο Φουρνιέ έμεινε χαμηλά σκοράροντας μόλις 12 πόντους, ενώ ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 15 πόντους και 12 ριμπάουντ για την ομάδα του Ορλάντο.

Στο Λος Άντζελες ο Ντάμιαν Λίλαρντ ήταν και πάλι ασταμάτητος και οδήγησε τους Μπλέιζερς σε νίκη επί των Λέικερς με 108-103. Αυτή ήταν η 15 συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Πόρτλαντ επί των Λέικερς, οι οποίοι έχασαν για πρώτη φορά μετά από πέτε συνεχόμενες νίκες που μετρούσαν εσχάτως. Ο Λίλαρντ σκόραρε 39 πόντους, 19 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο, και είχε τη συμπαράσταση των Σι Τζέι Μακ Κόλουμ (22π.) και Γιουσούφ Νούρκιτς (16π. 16ρ.). Από τους Λέικερς ο Τζούλιους Ραντλ σκόραρε 21 πόντους, ο Αϊζάια Τόμας 19 και ο Λόνζο Μπολ μόλις 10.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ